1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Doğan, Ani’de incelemelerde bulundu
Vali Doğan, Ani’de incelemelerde bulundu

Vali Doğan, Ani’de incelemelerde bulundu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yerini alan Ani Ören Yeri´nde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları bayrama kadar uzatıldı.

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğan ile birlikte Ani Ören Yeri’ne gelerek bir takım incelemelerde bulundu.

Vali Doğan, İl Kültür Müdürü Hakan Doğanay ile kazı çalışmalarını yürüten Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahriye Bayram’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Vali Doğan Fahriye Bayram’dan Kurban Bayramı’na kadar çalışmaları devam ettirme sözünü de aldı.

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahriye Bayram Başkanlığı’nda yürütülen kazı çalışmalarında Ani’nin yer altında kalan yüzü ortaya çıkarılıyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan, beraberindekilerle birlikte bir süre Ani Ören Yeri’ni gezdi. Doğan, Ani’de yürütülen çalışmalarının tamamlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Öte yandan Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahriye Bayram, Bakanlığı’nda yürütülen kazı çalışmalarında 20 öğrenci görev alırken, 20’de vatandaş işçi olarak çalıştırılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.