1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vakfa Bağışladım, Kiraya Verdiler
Vakfa Bağışladım, Kiraya Verdiler

Vakfa Bağışladım, Kiraya Verdiler

Alma: Evimi Diyanet Vakfı’na Bağışladım, Botaş’a Kiraya Verdiler

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Sarıkamış’ın Yeniköy Köyünde, 2104 yılında babasından kalma evini Diyanet Vakfı’na bağışlayan Adnan Alma, söz konusu evinin uzun zamandır kiraya verilerek haksız kazanç elde edildiğini ve başka amaçlarla kullanıldığını iddia etti.

Gazetemize açıklamada bulunan Adnan Alma, 2014 yılında bağışladığı evinin duvarında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın tabelasının asılmış olmasına rağmen, 16 yıllığına BOTAŞ’a kiraya verilmiş olduğunu söyledi. Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü’nün böyle bir kiralamadan haberi olmadığını ileri süren Alma, BOTAŞ’tan alınan kira bedellinin ise eski muhtarın yeğeninin adına gönderildiğini ileri sürdü.

Köy tüzel kişiliği adına 57 metrekare alanın tapuda gösterildiğini fakat kiralanan evin farklı olduğunu da iddia eden Adnan Alma: “BOTAŞ’a kira sözleşmesinde gösterilen yerle kiralanan yer aynı değil. Usulsüz iş yapıyorlar. Köye de bir faydası yok bu işin. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na 26.06.2017’de dilekçe verdim. Sarıkamış savcılığına havale ettiler. Valiliğe 03.07.2017’de dilekçe verdim, incelemeye aldılar. Ben Sarıkamış Yeniköy 1962 doğdum. 30 yıldır Kars’ta ikamet etmekteyim. Köy hizmetlerinden emekli oldum. Köyde babadan kalma 111 metrekarelik evimi Diyanet Vakfı’na devrettim. Tapu çevrildi. Topu çevrilmeden önce Kuran kursu için yaptırdım, çevirdim. Kars Valiliği ve Müftülüğümüz evin onarımı için 100’er torba çimento verdiler. 2014’te hayırseverler ve köylüler bedeni olarak yardım ettiler. 2 oda, 1 salon, mutfak ve tuvaletten oluşuyor. Evin anahtarını da o zamanki muhtara verdim. Olayla ilgili Sarıkamış Kaymakamlığı’na bilgi verdim. Kimse gelip ilgilenmedi.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.