1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme
Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme

Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme

Sarıkamış’ta “Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme” konulu seminer düzenlendi.

A+A-

Kars Sarıkamış’ta “Uyuşturucuya Karşı Bilgilendirme” konulu seminer düzenlendi.

Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediye Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi, Kars Emniyet Müdürlüğünün katkıları ve Sarıkamış Değişim Derneği’nin organizasyonuyla spor salonunda düzenlenen seminere, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir,  BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, Kafkas Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Tunç, Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlar Şube Müdürlüğünden Emniyet Amiri Sayım Şen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun, daire Müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, burada yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan gençlerin sağlıklı birer birey olmaları için toplumun bütün kesimlerinin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Özellikle ailelerin mutlak suretle çocuklarını kontrol altında tutmaları gerektiğinin altını çizen Toksoy, ”Aileler benim çocuğum yapmaz algısıyla bu konuya pasif kalıyorsa unutmasınlar ki büyük yanılgı içerisindeler. Bu bağlamda gençlerimizi, bilinçlendirme zorunluğumuz vardır. Sevgili gençlerimiz unutmasınlar ki gerçek sevgi ve mutluluğu sigarada, alkolde, uyuşturucuda değil, kendi yuvalarında aramalılar. Kötü arkadaş gruplarından ayrı durarak bilimle, sporla, sanatla üreterek yaşamaları en doğru olanıdır ”diye konuştu.

Müftü Hayati Yelkovan ’da, insanın yaradılışına uygun olan şeyleri, faydalı olan şeyleri dini tabirle cenabı hak helal meşru kılmış, ancak zararlı olan şeyleri de haram ve yasakladığını belirterek,” Bizler Kutlu peygamberin ümmeti, cenabı Allah’ın kulları olarak, onun nimetlerinden faydalananlar olarak, bizim için helal temiz olan şeyleri yemekte hiçbir beyis görmezken, onun haram ve yasak ettiği konularda titiz davranmamız gerekir ”dedi.

Emniyet Amiri Sayım Şen, slayt gösterimi eşliğinde “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konusunda bilgilendirme sunumu yaptı. Şen, amaçlarının bütün vatandaşların, özellikle öğrencilerin alkol ve madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek olduğunu, bunun içinde bu tip toplantı ve seminerleri kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli olarak sık sık düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kafkas Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Tunç, sağlığa zararlı ve bağımlılık yapan maddelerin bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olmakla birlikte, toplumsal ahlaka da büyük zarar verdiğini anlattı.Bu tür zararlı maddelerin intihar, cinayet, fuhuş, gasp, anarşi, aile parçalanması gibi telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkardığına dikkat çeken Tunç, birinci öncelik risk altında olan 12-18 yaş grubu arasındaki gençlerin kesinlikle bu zararlı maddelerden uzak tutulması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından seminer, Sarıkamış Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından oynanan “Beyaz Cehennem” adlı tiyatro ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.