1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uyuşturucu operasyonunda 9 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda 9 kişi tutuklandı

​Kars’ın Kağızman ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyon’da gözaltına alınan 19 kişiden 9’u çıkarıldıkları adli mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A+A-

Başka illerden temin etmiş oldukları Uyuşturucu Maddeleri Kars İli Kağızman İlçesine getirmek suretiyle “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan” sokak satıcılarının deşifre edilmesine yönelik olarak Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma yürütüldü. Yürütülen soruşturma kapsamında takip edilen şahıslara yönelik 2 Mayıs 2016 tarihinde Kars İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda toplam 19 şahsın ikamet, müştemilat ve araçlarında Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile arama yapıldı.

Arama sonucunda toplam 18 şahıs ikametlerinden yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alındılar. Devam eden soruşturmada aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 19 şahıs gözaltına alınırken, firari 1 şahıs ise aranıyor.

Operasyon kapsamında toplam daralı 1.250 gr esrar maddesi, 72 kök hintkeneviri bitkisi, 2 adet muşta, 2 adet kasatura, 3 adet tabanca fişeği ve 2 adet kova diye tabir edilen uyuşturucu madde kullanımında kullanılan pet şişe düzeneği ele geçirildi.

İşlemleri akabinde dün (4 Mayıs 2016) adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 9’u tutuklanarak cezaevine teslim edildiler.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Uyuşturucu ticareti yapan, toplum sağlığına ve gençlerimize zarar veren zehir tacirleriyle mücadelemizin kesintisiz olarak devam edeceği, Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.