1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üniversite Hastanemize Sahip Çıkalım
Üniversite Hastanemize Sahip Çıkalım

Üniversite Hastanemize Sahip Çıkalım

Beyribey: Üniversite Hastanemize Sahip Çıkalım...

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey,Kafkas Üniversitesi Hastanesi ile ilgili olarak son günlerde olumsuz algı operasyonları oluşturularak, hastanenin yalnızlaştırılmaya çalışıldığını ve Kars halkının sağlık hizmetleri almasının önüne geçildiğini söyledi.

Sağlık Eski Bakanı, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, beraberinde AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ve İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı ile birlikte, son günlerde bazı sorunların yaşandığı iddia edilen Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ ve beraberindekiler, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Çitil ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ile birlikte, başta acil servis olmak üzere, çeşitli birimlerde incelemelerde bulundu. Ardından da hastaları ziyaret eden Akdağ, yetkilerden hastane ile ilgili bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, daha sonra da AK Parti Kars İl Başkalığı tarafından organize edilen, il genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve gazetecilerin katıldığı toplantıya katıldı.

“KAFKAS ÜNİVERSİTESİ, KARS’IN GÖZBEBEĞİDİR”

Toplantıda selamlama konuşması yapan AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, son günlerde Kars kamuoyunda  ‘Acil Servis Kapatıldı, hastane kapanacak ve doktor yok gibi’ sorunlarla gündeme getirilen Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile ilgili olarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Kafkas Üniversitesinin Karslıların göz bebeği olduğunu ifade eden Beyribey, hastane ile ilgili olarak son günlerde gündeme getirilen olumsuzlukların bir algı operasyonu olduğunu söyledi. Bu olumsuz algı operasyonları ve dedikodularla, hastanenin yalnızlaştırılmaya ve hastaların sağlık hizmeti almalarının önüne geçildiğine dikkat çeken Beyribey, Kars halkının üniversitesine ve hastanesine sahip çıkmasını istedi.

Hastanede sorun varsa bu sorunları Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın da desteği ile çözüleceğini de ifade eden Beyribey: “Son zamanlarda Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile ilgili olarak algı operasyonları yapılıyor. Bu sorunlarla ilgileniyoruz. Sorun ve sıkıntı var ise zaten düzeltilecek. Ama bilesiniz ki çıkartılan dedikodularla üniversite hastanemizi yalnızlaştırmak istiyorlar. Hastalarımız sağlık hizmeti almasın ve geliri düşsün, daha sonrada doktor da şehri terk etsin istiyorlar. Haksız yere yapılan dedikodularla bir yere varılmaz. Hastanede bir süre sıra bekledim diye hastanemiz kötülenemez. Gerekirse beklenir. Üniversite bizim göz bebeğimizdir ve sahip çıkmamız lazım. Birileri algı operasyonları yaparak Kars’ta kötü şeyler varmış pozisyonları yaratmanın peşindedirler. Bunlara vesile olmayın.” Dedi.

AMACIMIZ KARS’I SAĞLIK MERKEZİ HAİNE GETİRMEKTİR

Amaçlarının Kars’ı çevre iller ve komşu ülkelerin sağlık merkezi yapmak olduğunu da konuşmasında belirten Beyribey: “Hastanemizle entegre olacak şekilde Onkoloji Hastanesi de yapmak için Milyonlarca lira harcıyoruz. Onkoloji Hastanemiz ile birlikte Harakani Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesi ile Kars çevre illerin, hatta komşu ülkelerin de sağlık merkezi olsun diye uğraşıyorken birleri hastanelerimizi yok etmek için uğraşıyor. Kars halkından istirhamımız birilerin laflarına inanmayın ve hastanelerimize güvenin ve normal akışı içerisinde Kafkas Üniversitesi Hastanemizin sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanın. Bugün Sayın bakanımızla birlikte hastanemizde incelemelerde bulunduk. Rektör Yardımcımız Mehmet Çitil ile hastanemizde incelemelerde bulunduk. Acil servisi gezdik, hastalarımızı ziyaret ettik. Tabiî ki her yerde bazı sıkıtılar ve sorunlar olur. Aile içerisinde bile bazı sorunlar olur. Ama sorunlar konuşarak çözülür. Üniversite Hastanesinin kendi bünyesinde bazı sorunlar olabilir ve onlarda hükümetin ve izlerin desteği ile aşılır. Bu algı operasyonlarını üretenler AK Parti’yi, hükümeti ve Üniversitemizi yıpratmak istiyorlar. Kars halkından istirhamımız tabiî ki bazı sorunlar olabilir. Bu sorunları bizlerle paylaşın ve hastanenize sahip çıkın. Rektör Beyimiz dahil, doktorlarımız ve çalışanlarımızla da bir araya geldik ve sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hastanemiz ile ilişkilerinizi kesmeyin. Birileri istiyor ki üniversite işlevsizleşsin. Doktorlar döner sermayeden pay alamasınlar, doktorlar Kars’tan gitsin. Bun fırsat vermeyin. Onların tam tersine davranın.” Diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.