1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ümit Özdağ Kars’tan seslendi
Ümit Özdağ Kars’tan seslendi

Ümit Özdağ Kars’tan seslendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ Kars’a geldi. Sabah saatlerinde Kars’a gelen Özdağ ve beraberindeki heyet, Harakani Havalimanı’nda partililer tarafından karşılandı.

A+A-

İlk olarak Ebu’l Hasan Harakani Hz.’nin türbesini ziyaret eden Ümit Özdağ ve beraberindeki heyete Milliyetçi Hareket Partisi MHP Kars eski İl Başkanı Oktay Aktaş, Onur Ersançmış ve çok sayıda ülkücü gurup eşlik etti. Harakani türbesinde bir müddet dua okuyan Özdağ’a türbe çıkışı alanın tarihi dokusuna ilişkin Karslı Fotoğrafçı Yıldırım Öztürkkan tarafından bilgiler aktarıldı.

Ardından Merkez Işıklı Camii civarında kurulan taziye çadırını da ziyaret ederek, başsağlığında bulunan Ümit Özdağ, ardından Işıklı Camii’ne de bir taziye ziyareti gerçekleştirdi. Kars’ta gerçekleştirdiği bir takım gezi ve ziyaretlerin ardından Grand Ani Hotel’de partililerle bir araya gelen Özdağ, basın mensupları ve partililere seslendi.

‘Geleceğe Ümitle Bak’ temalı program kapsamında Kars’a gelen MHP’li Prof. Dr. Ümit Özdağ, Alman Parlementosu’nun sözde ‘Soykırım’ iddialarını gündemine getirmek için karar aldığını ve Türkiye’ye karşı kötü niyetli önemli bir adım attığını ileri sürdü. Öte yandan Suriyeli mülteciler konusu, AK Parti’nin izlediği politikalar ve Türkiye’nin içerisine sürüklenmek istendiği karanlık günler hakkında da açıklamalarda bulunan Özdağ’ın konuşmaları, katılımcılar tarafından alkışlarla desteklendi.

Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi olan ve birçok önemli tarihi gelişmeyi içinde barındıran Kars’ın durumuna ilişkin “Ermeni çetelerin, Türk milletine karşı gerçekleştirdiği soykırım, geçtiği ana coğrafyalardan bir tanesi olan Kars’tan bir hususun altını önemle çizmek istiyorum. 2 Haziran 2016’da Alman CDU Partisi ve Yeşiller Partisi ortaklaşa Alman Parlamentosu’nun gündemine sözde soykırım iddialarını getirmek için karar aldılar ve böylece Türkiye’ye karşı kötü niyetli önemli bir adım attılar.” İfadelerini kullanarak, bir başka ilimiz olan Kilis’te yaşanan gelişmeler, atılan bombaların AK Parti’nin eseri olduğunu vurguladı.

Konuşmalarında sık sık AK Parti’nin izlediği politikaları gündeme getiren Özdağ, mülteci konusunda yeni bir yapılanmaya gidilmesinin şart olduğunu vurgulayarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Esat rejimini sonlandırma mücadelesi verenlerin Türkiye’nin başına açtığı dertlerin ortada olduğunu kaydeden Özdağ, PKK’nın ve İŞİD’in ülkeye verdiği zararları da bir bir hatırlattı. Başbakan Davutoğlu’nun tarihten bahsederken ‘Tarihte bir parantez’ söylemlerine ilişkin de ‘Başbakan Ahmet Davutoğlu Esed’i göndermek için mücadele verdi ama kendisi gitti. O bahsettiği tarihteki parantezler bilinmez ama kendisi tarihte bir nokta bile olamadı’ diye yüklendi.

Avrupa Birliği’nin vize serbestisinde geri adım atmasını da değerlendiren Özdağ, “Aynı şekilde Almanya’nın başını çektiği bir girişimle Avrupa Birliği de söz vermiş olmasına rağmen vize serbestliği konusunda geri adım atan sürecin içerisine girdi. Bu iki adımı göz önüne alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetlerinin derhal Avrupa Birliğiyle imzalanan geri kabul anlaşması konusunu iptal etmeleri ve Türkiye’ye karşı yapılmış bir haksızlık olan bu anlaşmayı gündemden tamamen kaldırmak için girişimde bulunmaları gerektiğine inanıyoruz. Esasen Almanların şuanda Türkiye’yi, Alman turistlerin Türkiye’ye gelmesi için terör tehlikesi yüksek ülke sınıfında almaları ve bu şekilde bir açıklama yapmakla tehtit ettiklerini biliyoruz. Hükümet bu tehdidi göz ardı etmeli, yok saymalı, kendisini bu tehditle baskı altına aldırmamalı ve geri kabul anlaşması Türkiye’nin gündeminden derhal çıkartılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumdan yeni yapılanmalarla çıkabileceğini kaydeden Özdağ, bu yapılanma için MHP cephesinde yenilikler sağlanması gerektiğini ve kendisi de bu yenilikleri oluştururken parti içerisindeki diğer ülküdaşlarından tek bir tanesini küstürmemeye gayret edeceğini ve beraber hareket etmeye davet edeceğini belirtti. MHP’den küsmüş olan eski dava adamlarını aynı çatı altında birleştireceklerini dile getiren Özdağ, bunu yaparken mevcut ülküdaşlardan tek bir tanesinin dahi kaybına tahammülün olmadığını sözlerine ekledi.

Program, katılımcılarla birlikte bozkurt işareti yapan Ümit Özdağ’ın hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.