1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ülkü Ocaklarından sert kınama
Ülkü Ocaklarından sert kınama

Ülkü Ocaklarından sert kınama

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Ermenistan’ın ödüllü piyanisti Tigran Hamasyan’ın Anadolu Kültür öncülüğünde Türkiye – Ermenistan sınırında bulunan Anı Ören yerinde Erivan korosu eşliğinde verilen konseri sert bir dille kınadı.

A+A-

Adıgüzel’in açıklaması şöyle: “Geçtiğimiz günlerde Anı Ören Yeri’nde papaz kıyafetleriyle neidüğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri esefle, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bundan birkaç gün önce Ermenistan’ın ödüllü piyanisti Tigran Hamasyan öncülüğünde Türkiye – Ermenistan sınırında bulunan Anı Ören yerinde papaz kıyafetleri içinde bir konser verildi. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Papaz kıyafetleri içinde verilen bu konserin amacı neydi? Bunlara bu izni hangi şeref ve haysiyet yoksunu insanlar verdi? Geçen yıl yine bir Ramazan Ay’ın da Kars Kalesin de açılan Ermeni bayrakları ve şimdi de bu rezillik…

1 Ekim 2010 tarihinde Türk Dünyasının Bilge Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in katılımıyla Anı Ören yerinde kıldığımız Cuma Namazına zorluklar çıkaran, izinler vermeyen bu zihniyetler nasıl olur da bu rezilliye müsaade ederler. Her karışı şehit kanıyla sulanmış olan bu kutsal vatan topraklarımıza o murdar ayakların basmasına ve konserler vermesine nasıl olmuşta göz yumulmuştur.

1915 Olaylarında yüz binlerce Müslüman Türk soydaşımız bu Ermeniler tarafından soykırım ve katliamlara uğratılmadı mı? Fazla değil, daha bundan 23 yıl önce Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’nin Hocalı Köyü’nde yüzlerce soydaşımıza soykırım yapan bu Ermeniler değil miydi? Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir? Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır.

Bizler bugün Ermenistan’a gidip Türk Bayrağı açabilir miyiz? Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz? Ya da Mehteran Takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik.

Bir daha böylesine bir rezilliklerle karşılaşırsak gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kamuoyuna ve yüce Türk Milletine saygı ile duyurulur…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.