1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ülkü Ocakları’ndan Hilal Kete Gecesi
Ülkü Ocakları’ndan Hilal Kete Gecesi

Ülkü Ocakları’ndan Hilal Kete Gecesi

Kars Ülkü Ocakları’ndan Hilal Kete Gecesi...

A+A-

Kars Ülkü Ocakları İl Teşkilatının geleneksel hale getirdiği, İmparator Düğün Salonunda bu yıl 10. düzenlediği “Hilal Kete Gecesi 10- Milli Değerleri Koru ve Yaşat” isimli geceye katılımın oldukça fazla olduğu görüldü. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerimin okunmasından sonra Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel gecenin açılış konuşmasını yaptı. Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Tolga Adıgüzel şunları söyledi:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla; Hoş geldiniz bozkurt duruşlu, Kerkük Fatihi, dik duruş timsali, ülkücülerin Kılavuz’u, Ülkü Ocakları Genel Başkan’ımız Sayın Olcay Kılavuz hoş geldiniz efendim, sefalar getirdiniz. Gelişiniz bizlere güç verdi, şeref verdi, ziyadesiyle bizleri mutlu ettiniz. Hoş geldiniz Doğu Anadolu’nun sancaktarları, uç beyleri, il ocak başkanlarım hoş geldiniz. Hoş geldiniz yüreği ülkü ateşiyle yanıp tutuşan Necip Türk Milleti’nin aziz evlatları hanımefendiler beyefendiler hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.Allah’ın rahmeti, bereketi, mağfireti ve selamı üzerinize olsun.Sayın Genel Başkanım, değerli dava arkadaşlarım; Malumunuz olduğu üzere son zamanlarda ülkemiz ve Ortadoğu ateş çemberinden geçmektedir. Ülkemizde bölücülük hız kazanmış, Amerika ve İsrail beslemeleri iyice zıvanadan çıkmış, şanlı bayrağımıza saldırılar her geçen gün artmış, Doğu ve Güney Doğu’da pkk’lı teröristler yol kesip kimlik kontrolleri yapmakta, Bop’un eşbaşkanlığını yapan başbakan ve yandaşları bu ihanetlre, bu şerefsizliklere şahsi menfaatleri için ses çıkarmamaktadır.

Aynı zihniyet Amerika ve israilin taşeronluğunu yaparak, ülkemizi ve orta doğuyu telafisi mümkün olmayan bir kaosun, bir bölünmenin eşiğine getirmiştir. Musul’da, Kerkük’te, Telafer’de, Tuzhurmatu’da soydaşlarımız sistematik bir şekilde Işidli kâfir teröristler tarafından katliamlara maruz kalmaktadır. Yine aynı şekilde Doğu Türkistan’da soydaşlarımızın canlı canlı derileri yüzülmekte, türlü işkenceler ile şehit edilmektedirler. Ama bizleri daha da çok üzen şey ise Türkmeneli ve Doğu Türkistan’da ki Müslüman Türk soydaşlarımızın Mısır’da ki, Suriye’de ki, Filistin’de ki Müslümanlar kadar öneme sahip olmamalarıdır. Rabia’ya, Esma’ya ağlayan şeref ve vicdandan yoksun insanlar hatırlatırım size Türkmeneli’de Müslüman, Doğu Türkistan’da Müslüman.

Ey âlemlerin Rabbi olan yüce Allah’ım! Bu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine Sana yalvarıyoruz Doğu Türkistan’da ki, Türkmenelin’de ki ve dünyanın her yerindeki mazlumlara yardım et. Yardımını Müslüman Türk soydaşlarımızdan esirgeme. Zavallının biri Ülkücüleri kastederek defalarca şöyle diyordu; “Bunlar Sivas’ın ötesine gidemezler.” Ey zavallı! Sorarım sana Kars Sivas’ın çok ötesinde değil mi? 30 Mart akşamı Kalesinde şanlı üç hilalimiz dalgalandı. Kerkük Sivas’ın çok ötesin de değil mi?

Ülkücülerin Kılavuz’u Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girdiği gibi Kerkük’e girdi. Hazreti Fatih’in İstanbul’a girdiği gibi Kerkük’e girdi. Sayın Genel Başkanım! Siz Kerkük’e girdiğinizde bizlerde sizinle beraberdik, Siz Kerkük’e girdiğinizde 5 bin Ülkücü Şehidimizin o mübarek ruhları sizinle beraberdi, Siz Kerkük’e girdiğiniz zaman; Ruhi Kılıçkıran, Dursun Önkuzu, Mustafa Pehlivanoğlu, Velican Oduncu, Süleyman Özmen, Gün Sazak, Hikmet Tekin, Ali Metin Tokdemir, Cengiz Akyıldız sizinle beraberdi. Siz Kerkük’e Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e inanmış ve iman etmişlerin dualarıyla, gözyaşlarıyla, hasretleriyle girdiniz ve bizlerin gururu oldunuz.  Var olsun Ülkü Ocakları, Var olsun Ülkücü Hareket’in Bilge Lideri, Var olsun Ülkücülerin Kılavuz’u, Var olsun Ülkücülüğü son nefesine kadar göğsünde şeref madalyası gibi taşıyanlar. Ülkücü Hareket;  Bu ülkenin dünü, bugünü, yarınıdır. Ülkücü Hareket; Türkiye’nin umudu, yüce Türk Milleti’nin şeref timsalidir. Ülkücü Hareket;  Doğum sancısı çeken bir milletin kurtuluş meşalesidir. Ülkücü Hareket;  Düşman karşısında ayakta kalmış son kale, son cephe, son savunma hattıdır. Sayın Genel Başkanım Değerli Ülküdaşlarım Sözlerime burada son verirken, hepinizi Âlemlerin Rabbi olan yüce Allah’a emanet eder ve yaklaşan mübarek Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar, başta Türkmeneli, Doğu Türkistan, Filistin, olmak üzere Türk İslam Âlemine ve bu âlemin şah damarı Ülkücü Hareket’e hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Sağ olun, var olun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene…”

Konuşmanın ardından programa geçildi ve sanatçılar Ozan Manas ve ardından Ali Kınık sahne aldı. Birbirinden güzel ve hareketli türkülerle salonu coşturan sanatçılar büyük ilgi gördü. Yer yer slogan ve alkışlarla renklenen gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kars Ülkü Ocaklarının düzenlediği geceye; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ali Halil, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, MHP Kars Milletvekili 2. sıra Adayı Muharrem Yıldız, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, MHP MYK Üyeleri, MHP Merkez İlçe başkanı, Erzurum, Ardahan, Artvin, Iğdır, Sincan Ocak Başkanları, İlçe ocak başkanları, MHP kadın kolları teşkilatı, Kamu sendikalarının yöneticileri, Kafkas üniversitesinin ve Milli Eğitim camiasının hocaları, Ankara’dan gelen misafirler ve çok sayıda ülkücü katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.