1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ulaştırma Bakanı Kars’ta
Ulaştırma Bakanı Kars’ta

Ulaştırma Bakanı Kars’ta

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugün özel uçakla Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte Kars’a geldi.

A+A-

 

Bakan Arslan’ı Harakani Havlimanı’nda Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Jandarma Alay Komutanı Alb. Serdar Güngör, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili karşıladı.

Bakan Arslan Kars ziyaretinde ilk olarak geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütü mensupları tarafından Diyarbakır’da şehit edilen polis memuru Engin Yılmaz’ın ailesine taziyede bulunmak üzere Kars’ın Arpaçay ilçesine geçti. Burada protokol ile birlikte şehidin baba ocağında yakınlarına başsağlığı vererek, dua okuyan Bakan Arslan, Şehit polis memuru Engin Yılmaz’ın babası Ömer Yılmaz ve Şehit polisin kardeşi Onur Yılmaz ile bir süre sohbet ederek acılarını paylaştı.

Bakan Arslan ve beraberindekiler buradan da Azerbaycan Gürcistan ve Türkiye için hayati öneme sahip olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu çalışmalarını yerinde incelemek üzere şantiye alanına geçtiler. Şantiye alanında bir süre toplantı halinde çalışmalarla ilgili brifing alan Bakan Arslan, ardından BTK sahasına inerek, çalışmaları yerinde inceledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada gerçekleştirdiği konuşmada; “BTK Projesi’nin bugün şantiye sahasında incelemelerde bulunduk. Çalışmalarla ilgili arkadaşlarımızdan süreçle ilgili, çalışmalarla ve gelecekteki vaziyetiyle ilgili bir takım bilgiler aldık. Şuan bulunduğumuz yer de Kars Çayı üzerindeki Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi’nde bulunan 2 viyadükten biri. Bu viyadük ve diğer viyadük bu projenin iki kritik noktasıydı. Bugün bu çalışmalarla birlikte görüyoruz ki viyadük ayakları bitmek üzere ve geri kalan az bir kısım da tamamlanınca bu çalışmanın önemli bir noktasında sona gelinmiş olunacak. Proje genelinde yüzde 87 oranında gerçekleşme sağlanmış durumda. Projenin Türkiye tarafındaki 79 km’nin yüzde 87’Si tamamlanmış, üzerinde bulunduğumuz viyadük Ağustos sonu itibariyle bitmiş olacak, Susuz Çayı üzerindeki viyadükte Eylül ayı sonu itibariyle bitmiş olacak.” dedi.

Öte yandan diğer bir hedefin ise bu yıl sonunda projenin bir hattından lokomotif olarak tren işletmeciliği yapmak olduğunu söyleyen Bakan Arslan, “Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın ülkemiz açısından çok çok önemsediği ve Azerbaycan, Gürcistan ile birlikte BTK Projesi’nin hem ülkemiz açısından, hem bölgemizin İpek Demiryolu’nu kesintisiz hale getirmesinin önemini biliyoruz. Avrupa’daki yüklerin Orta Asya’ya kesintisiz gitmesi, Orta Asya’daki ham madde ve mamullerin de yine Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmesi bizim coğrafyamızdan Kafkaslara, Ortadoğu’ya dağılmasının da olmazsa olmazı eksik olan bu halkanın tamamlanmasıdır. Dolayısıyla hedefimiz 15 gün sonra buraya bu güzergahta kullanılacak 147 bin tane traversin sevkiyatına başlanması, her gün en az bin 600 travers gelecek ve 75 günlük periyotta traverslerin tamamının getirilmesi ve güzergahta en güzel şekilde yerine konmasını hedefliyoruz. Ardından getirilecek olan raylarla ilgili de her türlü bağlantılar yapıldı, rayların da gelişi yaklaşık bir ay sonra başlayacak.” şeklinde konuştu.

Bir başka hedefin ise Aralık ayı itibariyle test sürüşlerine başlanması olduğunun altını çizen Bakan Arslan, “Biz Aralık ayı ile birlikte test sürüşlerine başlayarak bir aylık süre içerisinde de bu test sürüşlerini bitirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla sene sonunda BTK Projesi ile ilgili ortaya koyduğumuz bitirme hedefini gerçekleştirmek ve 2017 itibariyle de gerek yük, gerek yolcu taşımacılığı yapmak ve İpek Demiryolu’nun dünya çapındaki demiryolu taşıma koridorlarından orta koridorun eksik olan bu halkasını da tamamlayarak demiryolunu Avrupa’dan Orta Asya’ya ve Çin’e kadar kesintisiz hale getirmek.” İfadelerini kullandı.

Bakan Arslan, daha sonra şunları söyledi: “Başlangıçta hedefimiz 1 milyon yolcu, 6 buçuk milyon ton yüktür. Orta vadeli hedefimiz ise yolcuyu 3 buçuk milyona çıkarmak, yükü ise 35 milyon tona çıkarmak ve gerek Kazakistan, gerekse Çin’in bu projeye verdiği önemi de biliyoruz ve biliyoruz ki uzun vadede bu proje marifetiyle Türkiye üzerinden taşınan ve elleçlenen yük miktarı 60 milyon tona çıkacak.”

Ardından Türkiye’de yaşanan olaylara ilişkin de açıklamada bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin büyümesini istemeyenlere inat daha çok çalışarak, projeler bitirip yenilerini geliştirerek cevap verilmesi gerektiğini kaydetti. ‘Türkiye bugün dünden daha güçlü, yarın bugünden daha güçlü olacak’ diyen Arslan, BTK incelemesinin ardından şantiye çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFLERİNE SAĞLAM ADIMLARLA ULAŞMASINI İSTEMEYENLER, TÜRKİYE'YE KARŞI TOPYEKUN BİR MÜCADELE İÇERİSİNDELER”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye'nin zayıf düşmesini isteyenler, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ulaşmasını istemeyenler, Türkiye'ye karşı topyekun bir mücadele içerisindeler. Bunların mücadelesine inat, biz büyük projelerimizi sırayla ve peş peşe bitireceğiz” dedi.

Bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin bütün büyük projelerle Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, İstanbul 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ile sadece harita üzerinde köprü olmaktan çıkıp gerçek manada bir ‘köprü oluşturmaya’ başladığını kaydetti.

Arslan, büyük projeleri vizyonuyla dünyaya sunan Recep Tayip Erdoğan ve bütün bu projeleri dirayetiyle duruşuyla hizmete sokan Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığının dünyanın gözüne battığını söyledi. Bakan Arslan, “Türkiye sadece harita üzerinde köprü olmaktan çıkıp projelerle köprü olunca ve dünyadaki ticaret pastasında büyük pay alınca, Türkiye'ye karşı, Türkiye'yi istemeyenler, Türkiye'nin zayıf düşmesini isteyenler, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ulaşmasını istemeyenler, Türkiye'ye karşı topyekun bir mücadele içerisindeler. Bunların mücadelesine inat, biz büyük projelerimizi sırayla ve peş peşe bitireceğiz. Çanakkale 1915 Projesi'nin ihale sürecini başlattık. Projeyi hızlı bir şekilde milletin hizmetine sunacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. Marmara etrafındaki bütün köprüleri ve otoyolları birbirine bağlayarak, orada ciddi bir katma değer oluşturacağız. Oradaki katma değeri bütün ülke insanın hizmetine sunup onların yaşam seviyesini üst seviyeye taşıyacağız. Bu kadar büyük projeleri vizyonuyla dünyaya sunan Recep Tayip Erdoğan ve bütün bu projeleri dirayetiyle duruşuyla hizmete sokan Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı dünyanın gözüne battı. Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza karşı olağanüstü bir tepki ortaya koyuyorlar. Tepkinin sebebi dünyada söz sahibi olan Türkiye'dir. Herkes bilsin ki, Türkiye dün büyüktü, bugün dünden büyük ama yarın bu günden de büyük olacaktır” dedi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine yürürken daha da büyüyeceğini, Türkiye’nin dünyadaki mazlumların, mağdurların umudu, yardımcısı ve ana kucağı olmaya devam edeceğini ifade eden Bakan Arslan, “15 Temmuz hiç unutulmamalı. Türkiye, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Hükümeti, Meclisi, siyasi partileri ve en önemlisi milletiyle dünyaya demiştir ki, ‘Biz millet olma şuuruna sahip bir ülkede ve coğrafyada yaşıyoruz.’ Bu millet bu şuuru kaybetmemiştir. Bundan sonra da devam ettirecektir. Millet iradesine sahip çıkmış ve çıkacaktır. Her kim hainliğe kalkışırsa vatanını satmaya kalkışırsa milletin huzurunu kaçırmaya çalışırsa millet, idarecileriyle onların karşısında dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Projelerin bir an önce bitirilmesi, ülkenin kalkınmasının devam etmesi için şantiyelerdeyiz, sahalardayız, projelerimizi takip ediyoruz. Projelerimizi dünden daha hızlı bitirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ BİRİLERİNİN GÖZÜNE BATTI”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kars ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği incelemeler esnasında 15 Temmuz olayları ve sonrasına ilişkin ilk açıklamayı Bakü Tiflis Kars Demiryolu çalışma alanında gerçekleştirdi. Türkiye’nin büyümesinin birilerinin gözüne battığını söyleyen Bakan Arslan, “Herkes bilsin ki, Türkiye dün büyüktü, bugün dünden büyük ama yarın bu günden de büyük olacaktır” dedi.

Büyük projeleri vizyonuyla dünyaya sunan Recep Tayip Erdoğan ve bütün bu projeleri dirayetiyle duruşuyla hizmete sokan Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptıklarının ve Türkiye’nin büyümesinin dünyanın gözüne battığını kaydeden Bakan Arslan, “Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza karşı olağanüstü bir tepki ortaya koyuyorlar. Tepkinin sebebi dünyada söz sahibi olan Türkiye’dir. Herkes bilsin ki, Türkiye dün büyüktü, bugün dünden büyük ama yarın bu günden de büyük olacaktır. 15 Temmuz hiç unutulmamalı. Türkiye, Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Hükümeti, Meclisi, siyasi partileri ve en önemlisi milletiyle dünyaya demiştir ki, 'Biz millet olma şuuruna sahip bir ülkede ve coğrafyada yaşıyoruz. Bu millet bu şuuru kaybetmemiştir, bundan sonra da devam ettirecektir. Millet iradesine sahip çıkmış ve çıkacaktır. Her kim hainliğe kalkışırsa vatanının satmaya kalkışırsa milletin huzuru kaçırmaya çalışırsa millet, idarecileriyle onların karşısında dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Projelerin bir an önce bitirilmesi, ülkenin kalkınmasının devam etmesi için şantiyelerdeyiz, sahalardayız, projelerimizi takip ediyoruz. Projelerimizi dünden daha hızlı bitirmeye çalışıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bunun için iyi bir örnektir.” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuşmasının sonunda hükümet üyeleri olarak kendileri sahalarda, işlerinin başındayken, milletin de demokrasi meydanlarda iradesinin başında olduğunu ve bu büyümeye hiçbir gücün engel olamayacağının da altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.