1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uçurtma Doluya Takıldı
Uçurtma Doluya Takıldı

Uçurtma Doluya Takıldı

Kars Ölçülü ve Yalınkaya İlkokulları tarafından düzenlenen “Yahni Dağı Uçurtma Şenliği” hava muhalefeti nedeniyle yarıda kesilirken, öğrenciler uçurtmalarını uçuramadan evlerine geri döndüler.

A+A-

Sunuculuğunu Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu İngilizce Öğretmeni Pınar Güçbilmez’in yaptığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programa Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalletin Güven, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey, Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu, Yalınkaya İlkokulu , Bulanık İlkokulu, Derecik İlkokulu, Külveren İlkokulu ve Hamzagerek köyleri müdür ve öğretmenler, Kafkas Üniversitesi Sınıf Öncesi 3’ncü sınıf öğrencileri ile yaklaşık 300’ye yakın öğrenci katıldı.

Yalınkaya İlkokulu Müdürü Emir Ceco program hakkında bilgi vererek, “Programımız aslında Yahni Dağı eteklerinde yapılacaktı. Ancak, havanın soğuk olması nedeniyle burada icra edeceğiz. Programın ardından tekrar Yahni Dağı eteklerinde uçurtmalarımızı uçuracağız.” dedi.

Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu Müdürü Yüksel Geçener ise, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasına az bir süre kala hem farklı okul öğrencilerini kaynaştırmak hem de uçurtma görmemiş öğrencileri uçurtma ile buluşturmak için böyle bir program yaptıklarını dile getirdi.

Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu İngilizce Öğretmeni Pınar Güçbilmez ise, yorucu bir eğitim öğretim yılını geride bırakmanın hem sevincini hem de üzüntüsü yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımız gökyüzünün maviliğini uçurtmalarla kucaklamaları ve doğa ile başbaşa kalmalarını sağlayarak stres atmalarına vesile olmak amacıyla “Yahni Dağı Uçurtma Şenliği”ni düzenledik. Amacımız farklı köylerden gelen öğrencilerimizin sosyal güçlenmelerini sağlamak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını perçinlemek, hayal güçlerini zenginleştirerek geleceğe umutla ve heyecanla yürümelerini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında topluma mal olmuş projelere destek veren Kafkas Üniversitesi Okul Öncesi 3’ncü sınıf öğrencileri ise, “Burada çok güzel bir projeye imza atılıyor. Her ne kadar yöre insanı olsalar da farklı köylerde yaşayan öğrenciler bir arada buluştular. Bu tarz organizasyonların sık ve gelenekselleşmesini istiyoruz.” dediler.

Ölçülü Şehit Turgay Salgar İlkokulu öğrencilerinden Marif Eserler, Yalınkaya İlkokulu öğrencilerinden Arzu Nur Beyhanlı ve Gürkan Budaklı günün anlam ve önemini belirten şiirler okuması ile devam eden programa ‘Palyanço’ ve ‘Cadı’ damgasını vurdu. Cadı’nın çirkinliği ile birçok öğrencilerin korktuğu gözlendi. Durumu fark eden Cadı, öğrencilerin gönüllerini kazanmak için onlarla oyunlar oynayarak, dans etti.

Düzenlenen programda sahne alan Kars Halk Ozanlarından Bilal Ersarı ve Ensar Şahbazoğlu yöremizden türküleri okuyarak katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven tarafından düzenlenen programa katılanlara “Katılımcı Belgesi” verildikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öte yandan Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey birer minik öğrencinin uçurtmasını da kendileri verdi.

Öğretmenler tarafından öğrencilere ve misafirlere ikramların ve uçurtmaların dağıtılmasının ardından, yağmur ve dolu etkisini göstererek programın erken sonuçlanmasına neden oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.