1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ücretsiz Gençlik Kampı
Ücretsiz Gençlik Kampı

Ücretsiz Gençlik Kampı

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ücretsiz gençlik kamplarına katılacak gençlerin uyması gereken koşulları açıkladı.

A+A-

Buna göre; Gençlik kamplarına katılacak gençler mutlaka maddi durumu uygun olmayan ve ailesinin imkânları ile tatil yapamayanlar arasından belirlenecek. Çalışan çalışmayan, okuyan ve okumayan tüm gençleri kapsayacak. Ücretsiz deniz kamplarında yaş grupları; 13-15 yaş grubu 1995-1996-1997 doğumlular, 16-17 yaş grubu 1993-1994 doğumlular.

 

Ücretsiz doğa kamplarında yaş grupları; 16-17 yaş grubu 1993-1994 doğumlular, 18-20 yaş grubu 1990-1991-1992 doğumlular olarak belirlendi.

 

Kamplara başvurular 28 Mayıs 2010 tarihinde sona erecek. Başvuru formları www.ghdb.gov.tr internet adresinden veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik merkezinden temin edilebilecek.

 

Ücretsiz gençlik kamplarına gençler 1 defa katılabilecekler. Daha önce gençlik kamplarından faydalanan gençler, gençlik kamplarından tekrar faydalanamayacaklar.

 

Her ne sebeple olursa olsun okulunda veya işinde herhangi bir disiplin olayına karışmış olan gençlerin kampa başvurusu kabul edilmeyecek. Ayrıntılı bilgi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinden alınabilecek.

 

18-24 YAŞ DOĞA KAMPLARI GENEL AÇIKLAMALAR

 

18–24 yaş grubu arasındaki gençlere yurdun tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla 01-08 Temmuz 2010 tarihleri arasında Antalya-Akseki ve 20-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında Trabzon-Sultanmurat yaylalarında çeşitli gençlik ve spor organizasyonlarının yer aldığı doğa kampı düzenlenecek.

 

Bu kamplarda rafting, kano, kaya inişi, yapay tırmanış, doğa yürüyüşü, okçuluk, satranç, paintball, oryantiring, mini futbol, basketbol,voleybol, badminton v.b. sportif faaliyetlerin yanı sıra; halk oyunları, müzik, el sanatları ve çeşitli konularda seminer, panel (milli değerlerimizi yansıtan, canlandıran örf adet gelenek ve göreneklerimizin sunumu) v.b. etkinliklerden kamp yeri için uygun olanlar yapılacak.

 

UYGULAMA

 

Başvurular her ilin gençlik ve spor il müdürlüğünden veya Genel Müdürlüğün www.ghdb.gov.tr sayfasından temin edilecek “18–24 Yaş Grubu Doğa Kampları Başvuru Formu ile kampa katılmak isteyen gençler tarafından bizzat Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde (gençlik merkezlerinde) oluşturulacak bürolara yapılacak. 2010 yılında doğa kampları için 120 TL katkı payı ödenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.