1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ücretsiz Balya Makinesi Hizmeti
Ücretsiz Balya Makinesi Hizmeti

Ücretsiz Balya Makinesi Hizmeti

Kars Digor Ziraat Odası Başkanlığı, satın aldığı balya makinesini Digorlu çiftçilerin hizmetine ücretsiz sunuyor.

A+A-

Hagi, konuyla ilgili Kafkas Haber Ajansı’na yapmış olduğu açıklamada; “Digor Ziraat Odası Başkanlığı kurulduğu ilk günden beri çiftçiye yönelik hizmetini gerek eğitim ve seminerlerle, gerek almış olduğu makinelerle her türlü hizmeti sunmaya çalışmaktadır. Daha önce çiftçilerimizin hizmetine sunulan kepçe aracından sonra ot balya makinesi de çiftçi hizmetine ücretsiz sunduk.” dedi.

Hagi daha sonra şunları söyledi:

“Özellikle bölgemizde tarım ve hayvancılık büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle teknolojiyi ne kadar yakından takip edip çiftçinin hizmetine sunsak o kadar iyi olur. Eskiden el gücüyle yapılan işlemlerin teknolojinin gelişmesiyle yerini şimdi makinelere bırakması çiftçiye büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Bu kolaylığın en iyi örneğini balya makinesinde görebiliyoruz. Balya makineleri, hasat sonrası biçilmiş ve kurutulmuş olan materyalin (ot, yonca vb.) toplanarak paketleme (balyalama) yapılmasını sağlayan makinelerdir.” diye konuştu.

Balya yapılarak taşıma ve depolama işlemlerinde, zamandan ve iş gücü açısından da çiftçiye büyük kolaylık sağlayacağını da ifade eden Hagi, çiftçiye hizmetlerinin bununla sınırlı kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.