1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç Bayram Bir Arada Yaşanacak
Üç Bayram Bir Arada Yaşanacak

Üç Bayram Bir Arada Yaşanacak

Halk müziği derlemecisi Salih Şahin; “Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı bir arada yapılacak”

A+A-

Karslılar ilk defa üç bayramı bir arada kutlayacak.

 

Karslı Gazeteci-Yazar ve Halk Müziği derlemecisi Salih Şahin, hazırladıkları proje kapsamında; Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı’nı bir arada yaparak üç bayramı Karslılara bir arada kutlamanın çalışmalarını yapıyor.

 

Halk Müziği ve bölge folklörü üzerine çok sayıda eseri ve çalışmaları bulunan Gazeteci - Yazar Salih Şahin, Kars Belediyesi organizesinde Kars’ta üç bayramın bir arada yaşanacağını söyledi.

 

Çalışmanın organizesini ve fikir sahipliğini yapan Salih Şahin; “29-30-31 Ekim 2010 tarihlerinde Kars’ta Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı bir arada yapılacak. Bu doğrultuda çalışmalar başlattık. Kısa sürede çalışmalarımız tamamlayarak üç bayramı bir arada yaşayacağız” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT’nin de yarışmalı Türkiye Türkü Bayramını destekleyeceğini belirten Salih Şahin, “Türkiye Türkü Bayramı’nda Türkiye’de bir ilke imza atılacak. Halk müziğinin gelişmesi ve gençlere sevdirilmesi için bazı kriterler ilk defa Kars’ta 4 dalda uygulanacak. Tanınmış sanatçılar da Türkiye Türkü Bayramı’nda konser verecek” diye konuştu.

 

Öte yandan konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Ön çalışmalar başlattık, çalışmaların Kars ve çevresinde Halk müziği ve aşıklığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesile ile ilk kez Kars’ta 3 bayramı bir arada yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.