1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TÜRSAB’dan Vali’ye ziyaret
TÜRSAB’dan Vali’ye ziyaret

TÜRSAB’dan Vali’ye ziyaret

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği ( TÜRSAB ) yetkilileri, Kars Valisi Ahmet Kara’yı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kara, “Kars’ın tek şansızlığı Ermenistan Sınır kapısının ( Doğukapı ) kapalı olmasıdır.” dedi.

 

TÜRSAB yetkilileri, Kars eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleri sonucu restorasyonunu Türkiye Seyahat Acenteler Birliği’nin ( TÜRSAB ) üstlendiği “Aynalı Köşk” olarak bilinen, 120 yıllık geçmişiyle ayakta dimdik duran Rus mimarisi binada incelemeler yapmak üzere Kars’a geldiler.

 

TÜRSAB Genel Sekreteri Günnur Özalp ve beraberindeki 5 kişilik heyet ilk olarak Kars Valisi Ahmet Kara’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette bir açıklama yapan TÜRSAB  Genel Sekreteri Günnur Özalp, “17-18 Temmuz tarihleri arasında hem İstanbul’dan hem çevre illerden seyahat acentelerinin temsilcileriyle, turizm yazarlarıyla, bir-iki tane de otel yaptırımını düşünen işletmecilerle Kars’a geleceğiz. Şu an ise Aynalı Köşk’te inceleme yapmak üzere Kars’a geldik. Kars Valimiz sayın Ahmet Kara’yı da makamında ziyaret etmek istedik.” dedi.

 

Kars Valisi Ahmet Kara da “TÜRSAB yetkililerimizin ziyaretinden fevkalede memnun ve mutlu oldum. İlimizi şereflendirdiler. Kars, bir turizm üssü olma yolunda imkanları olan bir il. Bende turizm geçmişi olan bir insanım. Turizm Bakanlığı’nda memuriyet hayatımın belli bir bölümü geçti. Sayın Başaran Ulusoy ve TÜRSAB ile ilişkilerimiz oldukça sıcak. Benden önce Aynalı Köşk’ün restorasyonu başlamış. Bizim zamanımızda bitmesi nasip oldu. Sağ olsunlar kendileri planladılar bunu bizi de ihya edecekler inşallah. 16-18 Temmuz tarihleri arasında ilimizde böyle bir sempozyumun, böyle bir aktivitenin düzenlenmesi yeniden Kars’ımızı Dünya’ya tanıtacaktır.” diye konuştu.

 

Vali Kara, Kars’ın önemli bir kent olduğunu ve geleceğinin çok parlak olduğunu da vurgulayarak, “Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu 2012’nin başında bitecek. Dolayısıyla Başbakanımızın deyimiyle; Pekin’i Londra’ya bağlayacak bir İl olacak. Yakında Ulaştırma Bakanımız Kars Nahçıvan Demir Yolu temelini atacak. Orada İran’a bağlanmış olacak ve İran, Pakistan bağlantısı olacak. Havaalanı olarak terminal binamızın temeli atıldı. 40 trilyonluk ve uluslararası oluyor. Bir seneden az zamanda yani Mayıs ayında bitecek.” şeklinde konuştu. 

 

Vali Kara ayrıca, Kars’a turistlerin gelmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını da kaydederek, “Her gün 2 İstanbul, 2 Ankara, 1 İzmir ve hafta da bir Almanya/Köln seferleri yapılmaktadır. Kars’a gidiş ve geliş oldukça kolay ve ucuzdur. Kara yolu bağlantısı da mümkündür ama hava yoluyla gelmek fevkalede kolay. Kars’ın tek şansızlığı Ermenistan sınırının ( Doğukapı ) kapalı olmasıdır. İnşallah ileride Ermenistan’la da ilişkilerimiz düzelir. Sınırda açılırsa artık Kars tutulamayan Serhat Kars ünvanına da böylelikle de kavuşmuş olur.” dedi.

 

Vali Kara daha sonra TÜRSAB yöneticilerine, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.