1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye’de Bir İlke İmza Attılar
Türkiye’de Bir İlke İmza Attılar

Türkiye’de Bir İlke İmza Attılar

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ekipleri elektrik akımına kapılan leyleğe platin bacak takarak bir ilke imza attılar.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde tedavisi yapılan ve bugün bacağı kesilerek platin bacak takılan leylek iyileşmesinin ardından yeniden doğaya bırakılacak olan leyleğe ayrıca takip etmek için de takip sistemli çip takılacak.

Bugün ameliyatı yapılan ve sağ bacağı yerine platin takılan leyleğin yeniden sağlığına kavuşması için mücadele veren Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Ekibinin yürüttüğü operasyona ilişkin açıklamada bulunan Uzlu, “Bugün burada iyi bir hikaye için buradayız inşallah sonu da iyi olacak Ardahan ili bölgesinden getirilen bir leyleğimiz var leylek yüksek gerilim hattına çarpması sonucu maalesef sağ ayağı doku kaybına uğramış ayak topuk ekleminden itibaren yumuşak dokuyu tamamen kaybetmiş durumda bizde cerrahi dalından arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmada ölü dokuyu temizleyip kendi ayağından oluşan kemiği yeniden kendisine implante etmek için çalışma başlattık ve platin bacak yapmaya karar verdik.” dedi.

Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim dalı Öğretim Görevlisi İsa Özaydın İse yaralı leyleğe protez bacağın ardından takip çipi takacaklarını ve şuan leyleğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Özaydın, ameliyat sonrası leyleğin doğal ortamına bırakılması sonrasında belli bir süre takip edileceğini, protez çalışmasının başarılı olması halinde diğer hayvanlarda da değerlendirileceğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.