1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Süsleme Sanatları Sergisi
Türk Süsleme Sanatları Sergisi

Türk Süsleme Sanatları Sergisi

Ankara’dan Kars’a “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi”nin açılışı yapldı

A+A-

Kars Valiliği öncülüğünde düzenlenen ve hat, tezhip ebrudan oluşan 45 eserin sergilendiği; “Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (GAMP)’ta gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Y.Selahattin Beyribey ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın tarafından yapıldı.

Açılışa, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Korgeneral Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, ebru, hat ve tezhip sanatçıları, davetliler ve Karslılar katıldı.

Yapılan açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi. Sergide yer alan eserler sanatçılar tarafından ziyaretçilere anlatıldı. Sergisin gezilmesinin ardından ebru sanatçıları, yaptıkları bir ebru eserini Vali Doğan’a hediye etti. Daha sonra da Vali Rahmi Doğan’ın eşi Gülden Gülüzar Doğan, birde ebru çalışması gerçekleştirdi.

Kars için ekonomik ve iktisadi çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Rahmi Doğan, “Sosyal ve kültürel çalışmalar da Kars için son derece önemlidir. Kadim şehir Kars’ta bu türden hizmetlerin yapılması için geldiğimiz günden itibaren çalışıyoruz. Burada bir eksiklik tespit ettik. Bunun üzerine de Ebru, Tezhip ve Hat sanatlarını içeren atölye çalışmaları düzenleyelim diye düşündük. Sağ olsun hocalarımız Ankara’dan her hafta gelerek burada kursiyerlerimizle atölye çalışması gerçekleştiriyorlar. İnşallah burada, Kars’ta kısa bir sürede kursiyer öğrencilerimizin de sergisini açarız. Hayırlı uğurlu olsun. Allah mübarek etsin” dedi.

Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi GAMP Konağı’nda 10 fün açık kalacak. Sergi Karslılardan yoğun ilgi gördü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.