1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Ocakları’ndan Papa’ya Tepki
Türk Ocakları’ndan Papa’ya Tepki

Türk Ocakları’ndan Papa’ya Tepki

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'nun 1915 olaylarının 100. yıldönümü sebebiyle Vatikan'da düzenlediği ayinde "20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" sözlerine tepkiler sürüyor.

A+A-

Kars’ta düzenlenen konferansa katılmak için gelen Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen Papa'nın sözlerini şiddetle kınadığını belirtti.

Kars Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Ocakları Kars Şube Başkanlığı’nca düzenlenen Papa’yı kınama eylemine katılan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, yabancı devlet belgeleriyle sabit olduğu halde, utanmadan 1,5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğünden bahsedenlerin olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Öz, “1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen Katolik dünyanın lideri Papa’nın bu iftirasını da şiddetle tel’in ediyoruz. Papalık, başkalarına iftira atacağına, Haçlı seferlerinde, Afrika’nın, Avusturalya’nın, Asya’nın ve Amerika’nın sömürgeleştirilmesinde yok edilen halkların hesabını versin” dedi.

Mehmet Öz, “Bu noktada şunu da belirtmeliyiz. Papa’nın açıklamasına şaşıran bazı yetkililerimizin önce kendi etraflarına bakması gerekir. Ülkemiz, Türk milletine hakaret ederek bir yerlerden ödül ve aferin almayı marifet zannedenlerle dolu. Toplam nüfusu 1 milyon 350 bin olduğu ve bunların önemli bir bölümü tehcire tabi olmadığı, tehcire tabi olanların da büyük çoğunluğunun sağ salim sevk mıntıkalarına vardığı üstelik yabancı devlet belgeleriyle sabit olduğu halde, utanmadan 1,5 milyon Ermeni'nin öldürüldüğünden bahsedenler var. Son olarak Avrupa Parlamentosu, Türkiye’yi sözde soykırımı tanımaya davet ederken aynı büyük yalanı utanmazca sarf etmiştir. Bu Parlamento’nun ve benzerlerinin tarihçiliğe ve hakimliğe soyunan üyelerini hakikat adına, insanlık adına ve Türk millet adına kınıyoruz” diye konuştu.

“ERMENİ MESELESİ BASİT BİR TAZİYE VE ÖZÜR MESELESİ DEĞİLDİR”

Ermeni meselesi basit bir taziye ve özür meselesi değildir diyen, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Şunu da önemle belirtiyoruz ki, Türk devletini yönetenler, “Tapuları yıkıyoruz!” sloganının cazibesine kapılmadan aklıselim çizgisinde hareket etmelidirler. Ermeni meselesi basit bir taziye ve özür meselesi değildir. Bir Türk-Ermeni çatışması da değildir. Bu mesele dün, Türk milletinin bu topraklarda bin yıldır kesintisiz ve ortaksız süregelen egemenliğine yönelik bir tehdidin aracı olarak gündeme getirilmiştir. Geçen yıl yayınlanan taziye mesajının hiçbir şeye yaramadığı, tam tersine Türkiye’yi bugün sözde soykırımı tanıması, yarın da tazminat ve toprak taleplerini kabul etmesi için sıkıştırmanın bir adımı olarak değerlendirildiği açıkça ortaya çıkmıştır.”

Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Ocakları Kars Şube Başkanlığı’nca düzenlenen eyleme katılan vatandaşlar ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla Papa’yı protesto etti. Eylem sonrasında kalabalık sessizce dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.