1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Ocakları Toplantısı
Türk Ocakları Toplantısı

Türk Ocakları Toplantısı

Faaliyetlerine yeni başlayan Türk Ocakları Kars şubesi, basın mensuplarının da davet edildiği kahvaltılı toplantıda üyeleriyle bir araya geldi.

A+A-

Türk Ocakları İl Binasında düzenlenen kahvaltının ardından ocak yöneticileri tanıtıldı. Mühendiz Hayrullah Cengiz, “Türk Ocağının Kars’a katkısının ne olmalı ve Ocağın hangi amaçla faaliyetlerini sürdüreceği” konusunda; “Türkiye’nin ekonomik yapısına katkı sağlamış bir dünya görüşüdür. Herhangi bir siyasi oluşumun kolu olmayan bu oluşum, tamamen Türk Kültürü ve olgusunu yaşama amacında olan insanların bu ideallerine öncülük yapmayı hedefliyor. Teşkilatımızla birlikte kitlelere ulaşarak, bu masumane amacımızı insanlara iletip, bu sayede birliktelik sağlamanın arzusundayız. Bu yüzden Kars ocaklarında bulunmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayım. Kars’ta böyle bir oluşuma gidilmesinin Kars ve Kars’ta yaşayan genç arkadaşlarımızın Türk kültürünü, bu kültürün sosyal ve sanatsal alanlardaki rolünü kavramış olacaklar. Kars aynı zamanda Asya’ya açılabilecek bir şehir olması açıdan da büyük önem taşıyor. Yapmayı düşündüğümüz kültürel ve sanatsal aktivitelerle gençlerimize Türk kimliği taşıma gayretinde insanlarla bir araya gelerek, kendi öz kimliklerini bulabilecekleri, Kardeş kültürleri tadabilecekleri bir ortam hazırlamayı amaçlayarak bu oluşumu hayata geçirdik:” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Uğur Özen de, “Türk Ocakları 100 yıldan daha fazla süredir, Türk Milletinin daha ileri seviyede yaşamaları amaçlı varlığını sürdüren, Bilimsel ve kitlesel önderliği amaçlayan bir fikir kuruluşudur. Kars önemli bir bölgedir, bölgede stratejik önemi yüksek olan bir ilde kurmuş olduğumuz bu ocak çatısı altında bu fikirlere öncülük etmeye çalışacağız. Çalışmalarımız sürecinde Kardeş ülkelerimizin sorunlarıyla, acılarıyla dertlenip çözüm aşamasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kars’ın tanıtım ve güzelleştirme konusunda bütün gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

Türk Ocakları Kars İl Başkanı Doç. Dr. Kürşat Öncül ise, “Maalesef ülke genelinde kurulan derneklerin bir çocuğu yalnızca belirle bir kitleye hitap ediyor. Biz diğer derneklerden misyon, kuruluş ve barındırdığımız kitle bakımından farklı olduğumuzu düşünüyoruz. Bünyemizde bulunan kişilere bakıldığında bu farklılığımız ortaya çıkmaktadır. Derneğimiz her kesim ve meslek gurubuna açıktır, kadromuz bunun örneğidir. İlerleyen zamanlarda ocağımızın ne olduğunun fark edilmesiyle üye sayımızın çoğalacağı düşüncesindeyiz. “ şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.