1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Ocakları, Kars Şubesi Açıldı
Türk Ocakları, Kars Şubesi Açıldı

Türk Ocakları, Kars Şubesi Açıldı

Kars’ta yakın geçmişte kurulan Türk Ocakları, Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz’ ün katılımıyla resmi olarak açıldı.

A+A-

Gazi Ahmet muhtar Paşa (GAMP) Caddesi üzerindeki Ocak binasından gerçekleşen resmi açılışa Genel Başkan Mehmet Öz’ün yanı sıra ocak üyeleri ve halktan yoğun katılım sağlandı. Kafkas gösterileri Kuran-ı Kerim okunması gibi birçok etkinlikle gerçekleşen resmi açılışın konuşmasını dernek üyesi, Uğur Özen  yaptı.

Uğur Özen, “ Türk Ocakları kuruluş itibari ile Osmanlının son dönemlerinde ortaya çıkan, ayrıcalıklı hareketler neticesinde, bir gurup tıp öğrencisinin bir araya gelerek, resmi olarak var olmasa da, oluşturulan, Türkleri bir araya getirip Türk bilincini, edebiyatını, sanatını ananesini , Türk milletinin varlık ve bekasını yaşatmaya çalışan bir kurum olarak hizmet vermiş ve günümüze kadar da bu bilinçte faaliyet gösteren bir kurumdur. Böylesine bir kurumun açılışında bulunmak benim için büyük bir onur ve şeref kaynağıdır. “ dedi

Türk Ocakları genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz de “Biz tarih boyunca büyük medeniyetler kuran bir ecdadın ahvaliyiz. Bizim ecdadımız islamiyetin kabulünden sonra da, diğer bütün milletlere kucak açan, Türklerin engin hoşgörüsünü cihana yayan, merhum Genel Başkan Osman Turan’ın ifadesiyle; Türk cihan hakimiyeti ülküsünü kendisine düstur edinmiş insanlarız. Bizim tarihte kurduğumuz en büyük medeniyetlerden biri olan, Osmanlının parçalanmaya yüz tuttuğu bir dönemde, kurucu asli unsuru olan Türk Milletini, yeniden şahlandırmak, Türk’lüğü yeniden güçlü hale getirmek amacıyla bu ocak kuruldu.” diye konuştu. Öz ayrıca, Türk Ocaklarının kurulduğu gün itibari ile yaptığı faaliyet ve bu faaliyetlerin, Kurtuluş ve Cumhuriyete katkılarından söz etti.

Şimdilerde de bütün illerde oluşumu amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Öz, “Türk dünyası olmadan meydan okumalara cevap veremeyiz, bizim kimliğimizin bileşenlerini gelecek nesillere taşıyacak bir ocağa ihtiyacımız var Türk Ocağı da bu demektir. Siyasi oluşumlarla hareket etmeyen ancak siyasetin ufkunu çözen bir kuruluştur. “ şeklinde konuştu.

Konuşmacıların ardından, dernek üyelerinden Aykut Özer Kuran-ı kerim okudu. Kafkas Halk oyunları ekibinin coşkulu gösterilerinin ardından kurdelenin kesilmesiyle açılış töreni sona erdi.

Açılış programından sonra Prof. Dr. Mehmet Öz, karayoluyla Ardahan’a geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.