1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türk Eğitim Sen Heyeti Kars’ta
Türk Eğitim Sen Heyeti Kars’ta

Türk Eğitim Sen Heyeti Kars’ta

Türk Eğitim Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Yaşar Şahindoğan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, Kars’ta bir dizi incelemelerde bulundular.

A+A-

Yaşar Şahindoğan ile Sami Özdemir sırasıyla Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu, 80.Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıyla toplantılar yaptı.

 

Türk Eğitim Sen Kars İl Başkanlığı binasında sendika üyeleriyle bir ayaya gelen Yaşar Şahindoğan ve Sami Özdemir, sendika çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Sendika Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, hükümetin çalışanlar üzerindeki baskılarını, memurların her gün biraz daha fakirleştirildiğini, hastane katkı payı , ilaç katkı payı, yüzde 20 vergi dilimine girildikten sonra kesilen paraların ve bir çok zamla yüz yüze kalan hatta bu baskı altında borçlanarak ezilen çalışanların cebinden hükümetin verdiği maaş zammının üç kat fazlasının çıktığını söyledi.

Okullardaki öğretmen odalarında 4-5 kadro tipi çalışanın varlığı (kadrolu, 4/B Sözleşmeli, Ücretli, Uzman öğretmen gibi öğretmenlerin bulunduğunu, aynı okulu bitirip aynı işi yapmalarına rağmen bu türden bir ayrımın iş barışını da bozduğunu belirten Özdemir; “4/B Sözleşmeli Köleliğin” insan haklarına da uymadığını, Çubukçu’nun hükümet adına vermiş olduğu sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi hususundaki sözünü unutmaması gerektiğini” vurguladı.

 

Milli Eğitim bünyesinde çalışan hizmetli ve memurların sorunları bulunduğunu dile getiren Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, “18 Nisan 2010 tarihinde yapılan ‘Görevde Yükselme Sınavı’ için hazırlanan yönetmelikte hakkaniyet ilkesine uymayacak şekilde başarılı sayılabilmek için 70 puana gerek duyulmaktadır.70 puanın çok olduğu ve bu puanın diğer sınavlarda olduğu gibi 60’ a çekilmesi için girişimlerde bulunduk. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan olumsuz cevabın alınmasıyla birlikte Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak yargıya başvurduk. Yönetmeliğin ilgili maddelerinin değiştirilmesi amacıyla dava açtık” diye konuştu.

 

BÜYÜK ANKARA YÜRÜYÜŞÜNE KATILAN KARSLILARA TEŞEKKÜRLER

 

3 Mart 2010 tarihinde yapılan Büyük Ankara Yürüyüşü’ne Kars’tan katılan üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum diyen Şahindoğan şunları söyledi: “Mücadelemiz sözleşmeli köleliğin ortadan tamamen kaldırılmasına kadar devam edecektir. Mevcut şartların en iyi hale getirilmesi adına çeşitli hakların elde edilmesi için çaba sarf ediyoruz. Üniversitelerde biran öce “Görevde Yükselme Sınavının” yapılması için çalışıyoruz. Sevk zincirine uyulmaması nedeniyle gerekli çalışmaları yapıyoruz. Genel Merkez Hukuk Bürosu tüm eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek için arı kovanı gibi çalıştık, tespit edilen her türlü haksızlığın üzerine gidildi, yargı yolu ile de birçok sorun halledildi.”

Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Yaşar Şahindoğan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, Kars programı öncesinde Ağrı, Iğdır ve Ardahan ilerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.