1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm yüzümüzü güldürdü
Turizm yüzümüzü güldürdü

Turizm yüzümüzü güldürdü

Kars’ta çiftçileri zor durumda bırakan güneşli havalar, turizm işletmecilerini ise sevindiriyor.

A+A-

Son yılların en kurak mevsimini yaşayan Kars turizmde iyi bir sezon geçiriyor. Havaların güzel gitmesi Doğu Anadolu Bölgesinin tarihi kenti olan Kars’ta yerli ve yabancı turist akınına uğramasına neden oldu.

Özellikle hafta sonu tatilini geçirmek üzere kafileler halinde Kars’a akın eden yerli turistler, ildeki tarihi ve kültürel mekânları geziyor.

Birçok medeniyete beşiklik eden tarihi şehre otobüslerle gezi düzenleyen seyahat acenteleri, İstanbul, Mersin, Adana Gazi Antep, Antalya, Ankara gibi Türkiye'nin birçok şehrinden otobüslerle Kars’a getirirken, uçak seferlerinin her gün yapıldığı Kars Havaalanı'nda yolcu kalabalığı göze çarpıyor.

Kars’taki, bütün otellerde doluluk oranının hafta sonu itibari ile yüzde 100'lere çıkıyor.

Kars’ı bu yıl ilk altı ayında 450 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiği belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yıl sonu itibari Kars’ı ziyaret eden yerli yabancı turist sayısının bir milyonu aşacağını söyledi.

Kars’ı ziyaret etmeye gelen turist sayısının sonbahar ayları ile birlikte büyük bir artış gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Havaların güzel geçmesi ile birlikte kente çok sayıda turlar ve geziler düzenleniyor. Her gün onlarca otobüs geliyor. Turizmin Kars için büyük bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Turizm, ekonomiye katkısının yanında insanlar arasında din, dil, ve ırk ayırımı gözetmeksizin barış, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiriyor. İnanç ve kültür turizmi bakımından zengin olması ve ayrıca sit alanı kapsamına alınması nedeniyle turizm açısından büyük bir öneme sahiptir" dedi.

Tarihi kenti revizyondan geçirdiklerini vurgulayan Başkan Bozkuş, "Turizmin daha da gelişmesiyle çok kısa bir zamanda büyük bir değişim yaşanacaktır. Son yıllarda artan kış turizm potansiyeli ile birlikte Kars ve Sarıkamış’ta butik otel sayısında büyük bir artış oldu. Ayrıca Sarıkamış’ta kış turizmi için otel inşaatı devam ediyor. İş adamları otel açmak için sırıya girmiş durumda. Kars’ı ve Sarıkamış ilçelerinin turizmini keşfeden yatırımcılar Kars’a yatırım yapıyor. Buda birçok işsiz gencimize istihdam alanları oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Sonbahar ile birlikte havaların güzel ve güneşli geçmesi nedeniyle Kars’ ve Sarıkamış’ta ciddi bir oranda  turist yoğunluğu yaşandığına dikkat çekiyor. Hafta sonu tatilini Kars’ta geçirmek üzere İstanbul'dan gelen Kadir Atmaca da, şehri daha çok tarihi ve kültürel güzellikleri için tercih ettiklerini dile getirdi. Tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Kars’a ve Sarıkamış’a gelen turistler, Ani Ören harabelerini ve Sarıkamış da Katarina köşkü ve kayak merkezinin tesislerini gezerek ilgi gösterirken, tarihi kente turla gelen turistler ise tarihi kentte kaldıkları otellerde konakladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.