1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm Sektörü İvme Kazanıyor
Turizm Sektörü İvme Kazanıyor

Turizm Sektörü İvme Kazanıyor

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BOMP), yarın Kars'ta.

A+A-

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BOMP), Türkiye’nin önde gelen tur acenteleri ve basın kuruluşları temsilcileri 11-13 Haziran 2010 tarihleri arasında Kars’ta buluşturacak.

 

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilecek “Kars Tanıtım Gezisi”yle Kars’ın yanı sıra, Sarıkamış, Ani Antik Şehri ve Çıldır Gölü’nün de aralarında olduğu çeşitli kültürel ve doğal zenginlikler ziyaret edilecek.

 

Doğal ve kültürel zenginliklerinden yararlanarak Kars ilinde turizm sektörünü harekete geçirmek üzere çalışan Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında yerel paydaşlar tarafından oluşturulan Tanıtım ve Promosyon Çalışma Grubu kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde ortak faaliyetler yürütüyor.

 

Çalışma Grubu Kars’ın sahip olduğu turizm potansiyelini Türkiye’nin önde gelen turizm acentelerine ve basına daha iyi tanıtabilmek amacıyla 11-13 Haziran tarihleri arasında bir tanıtım gezisi organize edildi..

 

Gezi kapsamında Kars’ta ağırlanacak 21 tur acentesi ve 8 ulusal basın temsilcisi ilk gün Sarıkamış, ikinci gün Çıldır Gölü ve Ani Antik Şehri üçüncü gün ise Kars şehir merkezini ziyaret edecek.

 

Katılımcılar yerel yönetiminden yetkililer ve Kars turizm sektöründen temsilcilerle bir araya gelip Kars’ın kültürel zenginliği, doğal zenginlikleri ve turizm potansiyeli ile ilgili detaylı bilgi edinme şansı bulacaklar.

 

13 Haziran Pazar günü sona erecek tanıtım gezisinde Kars’ta turizm sektörüne ivme kazandırmak hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.