1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm İçin Kars’a Hibe
Turizm İçin Kars’a Hibe

Turizm İçin Kars’a Hibe

Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında Kars’ta turizmin gelişimi için yerel kalkınma girişimlerini destekleyecek bir hibe programı başlatılacak.

A+A-

Konuyla ilgili olarak 5 Temmuz 2010 Pazartesi saat 14.00’de Kars İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Kültürel ve doğal zenginliklerinden yararlanarak Kars’ta turizm sektörünü harekete geçirmeyi amaçlayan Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında turizmin gelişimi için yerel kalkınma girişimlerini destekleyecek bir Hibe Programı başlatılıyor.

 

20 bin ile 50 bin ABD Doları arasında bütçeye sahip projelerin değerlendirmeye alınacağı hibe programına başvurular 31 Ağustos 2010’da sona erecek.

 

Hibe Programı Kars’ta “kültür”, “doğa” ve “kış” turizmini geliştirmeye yönelik stratejileri içeren projelerin hazırlanmasını ve uygulanmasını desteklemeyi amaçlıyor.

 

Kars sınırlarında kayıtlı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar, Vakıflar, Dernekler, Birlikler, Kooperatiflerin başvuru sahibi olarak, Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler ve Üniversitelerin ise proje ortağı olarak katılabileceği Hibe Programı’na Kars ili dışından başvuru kabul edilmeyecek.

 

Program kapsamında 20 bin ile 50 bin ABD Doları arasında bütçeye sahip ve en fazla 6 aylık bir zaman dilimini kapsayan projeler değerlendirmeye alınacak.

 

Hibe Programı kapsamında proje hazırlamak ve sunmak isteyenlere yönelik olarak 5 Temmuz 2010 Pazartesi tarihinde saat 14:00’de İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapılacak.

 

8-9 Temmuz 2010 tarihlerinde ise (Fevzi Çakmak Mahallesi Kaleiçi Mevkii Eski Erzurum Caddesi No:2 Kars adresinde yer alan) Namık Kemal Evi’nde 2 gün süre ile proje hazırlama eğitimi verilecek.

 

Ayrıca Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde kurulacak olan yardım masası aracılığıyla proje hazırlamak isteyenlere sürekli danışmanlık sağlanacaktır. Yardım masasının açık olduğu tarihler Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Binası Kat:1’deki proje ofisinden öğrenilebilecek.

 

Başvuru sahipleri için Hibe Programı Rehberinin tam metnine 5 Temmuz 2010 Pazartesi’den itibaren BM Ortak Programı (www.kultur.mdgf-tr.org) ve BM Kalkınma Programı (www.undp.org.tr) web sitelerinden erişilebilecek.

 

Yalnızca talep edilen formata uygun hazırlanmış ve belgeleri eksiksiz sunulmuş projeler değerlendirmeye alınacağı Hibe Programı’nda projelerin 31 Ağustos 2010 saat 17.00’e kadar BM Binası, Birlik Mahallesi 2. Cadde No:11, 06610 Çankaya/ Ankara adresine elden, kurye ya da posta yoluyla ile teslim edilmesi gerekiyor.

Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilemeyeceği gibi, posta ve kargoda olabilecek gecikmeler dikkate alınmayacak.

 

Değerlendirme sonunda destek almaya hak kazanan projeler www.kultur.mdgf-tr.org ve www.undp.org.tr’de duyurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.