1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turistlere sazlı güzelleme
Turistlere sazlı güzelleme

Turistlere sazlı güzelleme

Kars’ta Ruslardan kalma tarihi bir binada hizmet veren Karstore adlı Kültür Evi’nde turistler için âşıklar gecesi düzenlendi.

A+A-

Gecede turistler kendilerine değiş diyen âşıkların sazına para taktı. Adlarına değiş diyen aşıkların sazına para takan turistler, aşıkların değişleri ile unutulmaz bir gece yaşadıklarını söylediler.

Kars’ın Halitpaşa Caddesi üzerinde Ruslardan kalma tarihi bir binada yöreye özgü kahvaltılar ile yöresel hediyelik eşya sunan Store Kültür Evi, Kars’ın tarihsel ve yöresel kültürünü tanımak ve öğrenmek için kente turlarla gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler için sazlı sözlü aşıklar gecesi düzenledi. Yöre âşıkları Bilal Ensari ve Ensar Şahbazoğlu, geceye katılan turistlerin isimlerini tek tek alarak sırasıyla hepsine değiş dedi. Sözlü güzellemelerle ‘Serhat Kars’a hoş geldiniz’ diye türküler söyleyen âşıkların sazına para takan turistler, âşıkların değişleri ile keyf dolu bir gece yaşadıklarını söylediler. Karstore Kültür Evi işletmecisi Halit Özer, “Kars’a gelen yerli ve yabancı misafirlerimize Kars’ın tarihi doksuna özgü bir yapıda açtığımız işletme ile aşıklar gecesi, Kars müzikleri ve Kafkas ekibimizle birlikte eğlence sunuyoruz. Sobada patates ve kestane ile yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlıyoruz. Misafirlerimizin de çokça beğenisini toplayan işletmemizde kış aylarında bu gecelerimiz her hafta aralıklarla gerçekleşiyor. Herkesin gelip bu atmosferi yaşamasını istiyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.