1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TSK ile Karsspor arasında bir ilk
TSK ile Karsspor arasında bir ilk

TSK ile Karsspor arasında bir ilk

2015 yılında Genelkurmay Başkanlığıyla yapılan çalışmalarda er ve erbaşlara Kick Boks öğretileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda subay ve astsubaylara yardımcı antrenör olarak eğitimler verilmeye başlanmıştı.

A+A-

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kick Boks Antrenörü Nuri Bayrak da spor dalının TSK’nın her biriminde er ve erbaşlara kadar verileceğini, 2016 yılında askeri okullarda kick boks müsabakaları düzenleneceğini dile getirmişti. Bu kapsamda TSK’nın gücüne güç katmak için Karslı genç sporcuların göstermiş oldukları başarılara da kayıtsız kalınmadı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Takım Baş Antrenörü Nuri Bayrak, yaptığı açıklamada; Karsspor’u uzun zamandan beri gözlemlediklerini, Kars’ta spora yönelik iyi bir potansiyel olduğunu ve bunu da Türk Silahlı Kuvvetleri olarak değerlendirmek istediklerini ve yerin de incelemeler yapmak için heyet halinde Kars’a geleceklerini duyurdu. Bayrak, Karslı gençlerin sporda çok başarılı olduklarını ve bu hazineyi günışığına çıkarmak içi ellerinden geleni yapacaklarını da belirtti.

Öte yandan konuya ilişkin açıklamada bulunan Karsspor Kulübü İkinci Başkanı Alper Tunga Kılıç, bu işbirliği için TSK’nın ciddiyetinin ve samimiyetinin göstergesi olarak Muhammet Karaboğa isimli sporcuyu aldıklarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına yurt dışında Türkiye’yi ve Kars’ı temsil edeceğini söyledi.

Kılıç, “Yakın bir tarihte sporun Kars’ta neleri değiştireceğini ve gençlerimizin geleceğini nasıl şekillendireceğini hep birlikte göreceğiz.” diyerek ayrıca Büşra Nur Uray’ın da Türkiye 3’üncüsü olarak 90 ek puan aldığını ve Sarıkamış BESYO’ya girmeye hak kazandığını bunun da spor sayesinde olduğunun altını kalın harflerle çizdi.

Bu anlaşmayla beraber aynı zamanda ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Takımı’nın Türkiye’de bir kulüple, bu kulübün de Karsspor Kulübü olarak kardeş kulüp ilan edildiğine işaret eden TSK Milli Takımı Baş Antrenörü Nuri Albayrak, kardeş kulüp ilan edilmelerinin anısına kendilerine hediye edilen Karsspor logolu eşofman takımını da ömür boyu gururla saklayacağını ve Kars’ı çok sevdiklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.