1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Topçu Ocak Başkanı'na Sahip Çıktı
Topçu Ocak Başkanına Sahip Çıktı

Topçu Ocak Başkanı'na Sahip Çıktı

İrfan Topçu, Kars Ülkü Ocakları Başkanı'na sahip çıkarak önemli bir yazı kaleme aldı.

A+A-

İşte İrfan Topçu'nun o yazısı ;

Kars Ülkü ocakları başkanımız Sayın Tolga Adıgüzel, hapis ve para cezasına çarptırılmıştır.

7 ay 15 gün hapis ve 11 bin 240 lira adli para cezası ne için verilmiştir? Karar hukukimi, siyasimidir? Tartışılacaktır.

Kars ocak başkanının dediklerinden, kin ve nefret söylemi nasıl çıkmıştır, hangi vicdan bu karar hükmetmiştir, doğrusu şaşırmamak elde değil.

"Geçtiğimiz günlerde Ani Ören yerinde papaz kıyafetiyle nei düğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri esefle, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir? Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor. Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır.”

Şimdi burada Kars ocak başkanımızın konser veren sanatçıların! Özellikle papaz kıyafeti tercih etmelerini sorgulamasının yanlış yanı nedir?

Bu basit bir sanat faaliyetinden öte, meydan okuma havasında cereyan eden, bir kısım basın tarafından alkışlanan ucube “sanat” faaliyetini eleştirmek, bu durumu haddi aşmak olarak görmek, milli reflekse hareket etmek nasıl bir suç oluşturmaktadır?

Ocak Başkanımızın; bizler onların kutsal yerlerinde “mehter” marşları çalabilirmiyiz? Sorusunu hiçbir akıl ve vicdan kulak ardı edemezken, verilen yargı kararında, milli hassasiyet ve tepkinin ifade şekli neden göz ardı edilmiştir?

AKP iktidarının, açılımlar safsatası döneminde, Ermeni açılımı saçmalığı adında müsaade edilen, merkezi hükümetin yanlış ve yanlı siyasi tercihlerine itiraz etme hakkı, her vatandaşımızda olduğu gibi, Kars ocak başkanımızda da var olmasına rağmen, bu hak kendisinden alınmış, hakkı gasp edilmiştir.

Ülkemizde fikir özgürlüğüne saygımız tam fakat meydan okumalara saygımız yoktur.

Ümit ederim ki, ocak başkanımız Tolga Adıgüzel için verilen mahkeme kararı hukuk yolları çerçevesinde düzeltilecektir.

17237.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.