1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK'dan bal tadında destek
TKDKdan bal tadında destek

TKDK'dan bal tadında destek

TKDK, 20 arı yetiştiricisine teknik ve uygulamalı eğitim veriyor.

A+A-

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü, Kars’ta desteklediği 20 arı yetiştiricisine hem ekonomik hem de eğitimsel destek sağlıyor. TKDK Kars İl Koordinatörlüğü iki günlük eğitim programında Kars arı yetiştiricilerini bilgilendirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan TKDK Kars İl Koordinatörü Ömer Balun, “Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kars İl Koordinatörlüğü olarak destek verdiğimiz arıcılarımıza sürdürebilirlik eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimler kapsamında sadece destek vermek değil arıcılığın daha iyi daha kaliteli daha iyi sürdürülebilir olması için gerekli teknik desteği veriyoruz. Bu destek kapsamında il tarım müdürlüğünden mühendis arkadaşlarımızı bizlere destek veriyorlar kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Balun ayrıca, “Yine arıcılarımızı yine hayvan yetiştiricilerimizi inşallah çok yakın bir zamanda Güney Koreye Avustralya’ya yurt dışına götürme plan ve düşüncelerimiz var. Amacımız sadece destek verip başvuru sahiplerine para vermek değil bunları sürdürebilir Kars’a ülkemize bölgemize hizmet edebilir kaliteli üretim yapabilir halde olmalarını sağlamaktır. Sadece destek verip işletmeyi kurup biz artık sizinle yokuz demek değil bu parayı verip bu işi aynı zamanda kaliteli bir şekilde üretimlerini sağlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını sağlamaktır. Şuan 20 arıcımıza destek verdik ve arıcılarımızı eğitime aldık. Eğitimimiz iki gün sürecek. Bugün teknik eğitim yarın ise uygulamalı eğitim yapacağız ve bu tür eğitimlerimiz devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.