1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK’dan 14. Başvuru Çağrı İlanı
TKDK’dan 14. Başvuru Çağrı İlanı

TKDK’dan 14. Başvuru Çağrı İlanı

Kars İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çıkmış olduğu 14. Başvuru Çağrı ilanı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Kars İl Koordinatörü Ömer Balun yaptığı konuşmada “TKDK olarak IPARD kapsamında 17.04.2015 tarihi itibariyle On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunuyoruz. Çıkmış olduğumuz bu çağrıda süt üreten tarımsal işletmelere %50 ile %65 arasında destek vereceğiz. Bu alanda yapılacak yatırımlarda yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık ve görünürlük kalemlerini destekleyeceğiz. Ayrıca süt ve süt ürünleri işleme, et ve et ürünleri işleme, meyve/sebze işleme ve su ürünleri işleme kapsamında yapılacak makine-ekipman alımlarına da %50 oranında destek verilecektir.” dedi.

14. Başvuru çağrı ilanı ile ilgili olarak bilgi vermeye devam eden Balun, başvuruların 11 Mayıs 2015 tarihinde başlayacağını ve başvuru dosyalarının en geç 05 Haziran 2015 tarihinde saat 23.00’e kadar Kars İl Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

İl Koordinatörü Ömer Balun, konuşmasının sonunda özellikle yatırımcılara, potansiyel başvuru sahiplerine ve Kars’ın kalkınmasını isteyen tüm ilgililere seslendi. TKDK’nın verdiği desteklerin hibe şeklinde olduğunu ve geri ödemesi olmadığının altını çizen Balun “TKDK destekleri kırsal kalkınma için çok önemli bir rol oynuyor. Bizler Kars’ın bu kırsal kalkınma hamlesinden azami ölçüde yararlanmasını istiyoruz. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşayan Karslılara ve Kars’a yatırım yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Gelin ilimize yatırım yapalım ve Kars’a katma değer katalım. Kars İl Koordinatörlüğü olarak bizler her türlü yardım ve destek için buradayız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.