1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Terörü Bitireceğiz
Terörü Bitireceğiz

Terörü Bitireceğiz

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Terörü bitireceğiz, bundan dönüş yok!”

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, dün gece Kars’ın Kağızman İlçesi’nde PKK terör örgütü tarafından yapılan roketatarlı saldırıya ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Kağızman’da PKK’lı teröristlerin hedeflediği saldırıyı gerçekleştiremediklerini ifade eden Vali Rahmi Doğan, teröristlere teslim olmaları çağrısında bulundu.

Doğan, “Akşam bir olay oldu roketli saldırı, yapamadılar, yani daha doğrusu hedefledikleri yere yapamadılar. Bizde gece operasyon yaptık. Ama temas olmadı. Bir sıkıntı yok şuan itibariyle takip ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın çağrısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 22 ilin valisinin katıldığı güvenlik toplantısını da değerlendiren Doğan, “22 ilin valisi geçici köy korucularının olduğu illerin valileri toplandı. 10 saatlik bir toplantı yapıldı, Sayın bakanın başkanlığında oldu. Güzel oldu, herkes görüşlerini, fikirlerini söylediler. Özellikle Çemçe Madur bölgesi gündeme geldi. Bende toplantıda söz aldım. Operasyonların işleyiş ve süreçleriyle ilgili, sürecin kısaltılması gerektiğini ifade ettim. Sayın bakanımız hepsini tek tek dinledi, not aldı. Büyük ihtimal o süreçler biraz daha hızlanmış olacak. Çünkü operasyonları biliyorsunuz jandarma, özel hareket ve kara kuvvetleriyle birlikte yapıyoruz. Dolaysıyla jandarmanın raporları, onayları, planlamaları oraya gidiyor. Oradan tekrar buraya geliyor. O süreci kısaltmaya yönelik bir önerim oldu. Sayın bakanımızda onu not aldı büyük ihtimal öyle bir değişiklik olabilir” diye konuştu.

“Amacımız terörü bitirmek”

Hükümetin, devletin amacının terörü bitirmek olduğuna dikkat çeken Kars Valisi Rahmi Doğan, “Tabi amacımız terörü tamamen bitirmek. Hükümet kararlı, devlet olarak kararlıyız. Bundan dönüş yok. Herkese çağrımız şu bu işin sonu yok gelsin teslim olsunlar. Devletin şefkatli, merhametli kucağına otursunlar. Bunu bitireceğiz. Başka çaresi yoktur. Tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Çemçe Madur yılların sorunu, inşallah önümüzdeki günlerde de oraya bakacağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.