1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Teröristler öldürüldü
Teröristler öldürüldü

Teröristler öldürüldü

TCDD işçisini şehit eden, Sarıkamış kayak tesislerini yakan teröristler öldürüldü...

A+A-

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde, 13 Eylül günü Bayraktepe Kayak Merkezini yakan, tren yoluna bombalı saldırı eylemi yaparak 1 işçinin ölümüne neden olan PKK’lı teröristlerden 2’sinin ölü ele geçirildiği açıklandı.

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nın Kağızman-Karakurt karayolunda düzenlediği ‘Gökçe-7’ adı verilen operasyonda PKK’lı 2 teröristin öldürüldüğü, teröristlerle işbirliği içerisinde oldukları belirlenen 3 kişinin de yakalandığı bildirildi. 20 Eylül 2015 Pazar günü saat 05.30’da gerçekleşen operasyonda çeşitli silah ve mühimmat ile yaşam malzemesinin de ele geçirildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, öldürülen teröristlerin 30 Temmuz 2015 tarihinde Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Soğanlı tren istasyonu mevkisinde tren yoluna el yapımı bombalı saldırı ve 1 TCDD işçisinin şehit edilmesi eylemi ile 13 Eylül 2015 tarihinde Sarıkamış Bayraktepe’deki kayak tesisinin yakılması olayını gerçekleştirdiği grubun üyeleri olduğu belirtildi.

2 AYDIR KAPALI YOL AÇILDI

Öte yandan, PKK terör örgütü mensuplarının yaptığı yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit, silah ve bombalı saldırıları önlemek amacıyla Kars Valiliği tarafından 1 Ağustos’ta kapatılan Karakurt- Kağızman karayolu dün akşam saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.