1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Terör olaylarına tepkiler...
Terör olaylarına tepkiler...

Terör olaylarına tepkiler...

Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi 2. Başkanı, Önder Gazetesi ve Anadolu Ajansı muhabiri Ercüment Daşdelen, ‘’Son günlerde yaşanan terör olayları hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumumuzu derinden yaralayan olaylardır’’ dedi.

A+A-

Daşdelen, yaptığı açıklamada, terörün bitmesini ve sorunun çözümünü istemeyenlerin olduğunun görüldüğünü belirterek, ‘’Son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Sivil vatandaşa, askere, polise, öğretmene pusu kurarak haince saldırılar düzenlemiştir. Terörün her türlüsünü kınıyorum. Terörün dini ve imanı olmadığı gibi son günlerde yaşanan olaylarda öldürülen vatandaşlarımızın ırkına ve mezhebine baktılar mı? Ankara’da sivil hedeflere yönelik yapılan saldırı da vahşet içeren bir katliam denemesi olmuştur’’ diye konuştu.

Terör olaylarını gerçekleştiren vatan hainlerine insanlık vicdanını hatırlatmak istediğine dikkati çeken Daşdelen, şöyle konuştu: ‘’Son günlerde yaşanan terör olayları hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumumuzu derinden yaralayan olaylardır. Bir kez daha yaşanan terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Terör olaylarında yaşamını yitiren sivil vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.’’

-KTB BAŞKANI ÇELİK-

Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik de, ‘’Artan terör olaylarıyla içerden ve dışarıdan sürüklemelerle hükümete ve Türkiye Cumhuriyeti devletine gözdağı verilmek istenmektedir’’ dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada, ‘’Bölge halkının yüzde 90’ı teröre karşıdır. Doğunun her tarafında polise, askere, kadına, çocuğa, öğretmene, işçiye tuzak kurarak haince saldıranlar bilmelidir ki gün gelecek büyük kayaya çarpacaklar ve hüsrana uğrayacaklardır. Yaşanan terör olaylarını şiddet ve nefretle kınıyorum’’ şeklinde konuştu.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEK BAŞKANI-

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, son günlerdeki artan terör olaylarına değindi.

Başkan Ağçay, AKP iktidarı ülkeyi kan gölüne çevirdi dedi.
AKP iktidarının ‘Kürt Açılımı’ ile birlikte ülkeyi kaos ortamına sürüklediğini ifade eden Başkan Ağçay ; “sayın Başbakan işte size Kürt Açılımı: her gün bir şehit, her gün bir saldırı ” diye konuştu.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, Türk milleti büyük bir terör tehdidi ve tehlikesiyle karşı karşıyadır, diyerek isyan etti.
Teröre ve yandaşlarına lanet yağdıran Başkan Ağçay, Başbakan Erdoğan Arap Baharında geziyor, bizim yüreğimiz kan ağlıyor. Dağlarımız, şehirlerimiz, caddelerimiz kanlı tezgâhını kuran caniler tarafından kuşatılıyor. Önce askerlerimiz, sonra polislerimiz, şimdi de sivil vatandaşlarımız, peki ya bundan sonra sıra kime gelecek? Bunun tek nedeni iktidarın terörle mücadele yerine müzakere etmesidir, dedi.

Başkan Ağçay sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne yazık ki bugün Türkiye’de; Devlet ayaklar altındadır, millet parçalanmanın sınırındadır, insanımız ümitsiz ve sessizdir, kurumlar yozlaşmanın dibindedir, toplum bezgin, yorgun ve tepkisizdir, vatandaşlarımız bu gelişmeleri iyi bir şekilde değerlendirmeli ve Türkiye’nin batağa doğru gittiğini artık görmelidirler. Son derede kritik bir dönemden geçiyoruz. Terör saldırıları dayanılmaz bir noktaya gelmiştir. Bıçak kemiğe dayanmıştır.”

Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileyen Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay ; “Millet olarak şehitlerimizin törenlerini hep birlikte izledik. Biricik evladını toprağa veren annelerin, babaların, eşlerin feryat ve isyanlarını gördük, ‘Vatan Sağ Olsun’ haykırışlarına hep birlikte şahit olduk. Bu devlet ve bu millet ebediyete kadar birlik ve beraberliğini her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumasını bilecektir. Bizler, şehit aileleri ve gaziler bunun teminatı olacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.