1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hacıyev, Avrupa Parlamentosuna sert çıktı
Hacıyev, Avrupa Parlamentosuna sert çıktı

Hacıyev, Avrupa Parlamentosuna sert çıktı

15 Nisan 2015 yılında Avrupa Parlamentosunda sözde “Ermeni soykırımı” ile ilgili kabul edilen karar ile alakalı Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın ile İlişkiler Hizmetinin Başkanı Hikmet Hacıyev bir açıklama yaptı.

A+A-

Hacıyev, “Avrupa Parlamentosunda sözde ‘Ermeni soykırımı’ ile ilgili 15 Nisan tarihinde kabul edilmiş karar asılsız, kasıtlı ve anlamsız olarak, ikili standartların örneğidir.” dedi.

Hacıyev, şunları söyledi:

“Avrupa Parlamentosu’nda Ermenistan ve Ermeni lobisinin etkisi altında olan bir takım çevreler tarafından teşvik edilen bu karar ve genellikle, ‘Ermeni soykırımı’ ifadesinin kullanılması tarihin sahteciliyi ve onun siyasal amaçlar için tefsir edilmesi girişimidir.

İnsan haklarının ‘savunucusu’ rolüne iddia eden çevreler Avrupa Parlamentosunda Ermeni Taşnakların 1918 yılının Mart ayında Bakü’de ve Azerbaycan’ın diğer şehirlerinde yaptıkları kanlı katliamlara, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı tecavüz ve işgaline, şimdiki Ermenistan arazisindeki tarihi topraklarında ve işgal edilmiş Azerbaycan topraklarında Azerbaycanlılara karşı işlenmiş kanlı etnik temizliye, Hocalı faciasını sergilemeye kendilerinde hala cesaret bulamamışlardır.

Hala 80’li yılların sonunda Avrupa Parlamentosunda Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı toprak iddialarına dair kararın kabul edilmesi sonradan Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı tecavüzüne, on binlerce Azeri’nin ölümüne ve bir milyondan fazla insanın mülteci durumuna düşmesine katkıda bulunan adımlardan biri olmuştur. Avrupa Parlamentosu’nun 15 Nisan 2015 tarihli kararı da Ermenistan’ın asılsız iddialarına destek vererek bölgede gerginliğin daha da artmasına revaç verir.

Tarihi sahtekarlık üzerine ‘Ermeni soykırımı’ iddiaları ile konuşan Ermenistan’ın ise Azerbaycan halkına karşı işlediği insanlık karşıtı suç emellerine göre taşıdığı siyasal, hukuki ve manevi sorumluluğu kabul etmesi, Azerbaycan’a karşı işgal ve tecavüze son koyması ve komşu devletlere karşı toprak iddialarından el çekmesi bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına ve Ermenistan’ın kendisinin düştüğü zor durumdan kurtarılmasına hizmet etmiş olurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.