1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TEOG sınavı evinde yapıldı
TEOG sınavı evinde yapıldı

TEOG sınavı evinde yapıldı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı evinde yapıldı.

A+A-

Kars’ın merkeze bağlı Akbaba Köyü’nde karın kaslarının olmaması ve bir böbreğinin alınarak diğer böbreğinin süzme yapmasını kolaylaştırması için pil takılan ve tedavisi süren ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı evinde yapıldı.

Merkez Akbaba köyü Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yusufoğlu’nun dersleri, yaklaşık iki yılın ilk yılında 6 öğretmeni ikinci yılında 4 öğretmeni tarafından evinde veriliyor. Yusufoğlu, TEOG sınavına da evinde katıldı.

Yusufoğlu, kendisine sağlanan imkânlardan dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve kendisine ders vermek için evine kadar gelen öğretmenlerine, okul müdürüne teşekkür etti.

İlkokuldayken okula gittiğini belirten Yusufoğlu, “Öğretmenlerim evime geliyor, ders veriyor. Fazla ayakta durup oturamıyorum ağrılarım yüzünden ders dinleyemiyorum, Karnımda kanama ve ağrılar giriyor. Okuldaki arkadaşlarımı özledim. Bazen okuluma gitmek, o havayı teneffüs etmek arkadaşlarımla oyunlar oynamak istiyorum ama şuan için bu mümkün değil. İleride avukat olmak istiyorum çünkü benim gibi engelli insanların yaşam haklarının ellerinden alınmasını engellemek için” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.