1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Temiz Bir Çevre İçin El Ele
Temiz Bir Çevre İçin El Ele

Temiz Bir Çevre İçin El Ele

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajında “Temiz bir çevre için el ele” çağrısında bulunarak, Karslılar temiz bir çevre için birlik olmalı, dedi.

A+A-

Bozkuş mesajında, “Çevrenin korunması ve geliıtirilmesine dönük atılacak her adım insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Bu vesile ile Dünya Çevre Günü’nde de bu adımları atmak ve bu hedefleri konuşmak, değerlendirmek ve birlikte hareket etmek adına önemli bir fırsattır.” dedi.

 

Dünya Çevre Günü’nün, çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını sağlamak ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçladığını da belirterek, “Günümüzde sağlıklı bir çevrede yaşamak temel insan haklarından biri olarak kabul edilmektedir. Anayasamızda da herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak hakkına sahip olduğu, çevreyi geliştirmek ve çevre kirliliğini önlemenin bizlerin ve aynı zamanda vatandaşların görevidir.” diye konuştu.

 

Başkan Bozkuş daha sonra şunları söyledi:

 

“Yeşil alanları, doğayı ve hayvanları korumak için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalı, gelecek kuşaklara eğitim vererek üstlerine düşen görevleri ve sorumlulukları yerine getirmelerini, çevre bilincinin oluşturulmasını sağlamalıyız. Kısacası kuşların uçuştuğu, balıkların ölmediği, çevrenin kirlenip insanların tehdit etmediği, çocuklarımıza tertemiz bir Dünya bırakmak için çok geç olmadan el ele verelim. Bu duygularla, tüm vatandaşlarımıza temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir hayat dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.