1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tekno-Tasarım Sergisi
Tekno-Tasarım Sergisi

Tekno-Tasarım Sergisi

Kars Başbakanlık Toplu Konut İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından tekno-tasarım sergisi açıldı.

A+A-

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda açılan sergide öğrencilerin yaptığı bir birinden ilginç tasarımlar dikkat çekti. Öğrenciler kendi hayallerindeki ürünleri yaparak onları hayata geçirdiler. Yel değirmeninden gece lambasına kadar yapılan ürünler sergiyi gezenler tarafında beğenildi.

 

Başbakanlık Toplu Konutlar İlköğretim Okulu Tekno-Tasarım Öğretmeni Nuri Polat, sergiyi 7 ayda hazırladıklarını söyledi. Tekno-Tasarım Öğretmeni Nuri Polat; “Bu sergideki amacın öğrencilerin kendini ifade ettikleri alanda bir ürün oluşturmaları, bunu yararlı bir ürün olarak ortaya koymaları ve bir probleme çözüm getirmek amacıyla hayallerindeki problemi yapıya dönüştürmeleridir. Bu sergi yaklaşık olarak 7 aydır dersimizin üç kuşağı olarak düzen, kurgu ve yapım kuşağının ürünleridir. Resim öğretmeni de aynı şekilde 7 aydır hazırlanmaktadır. 6-7’nci sınıf öğrencileri büyük bir özveriyle çalışmaları sonucuyla bu ürünler ortaya çıkmıştır” dedi.

 

SERGİ BEĞENİLDİ

 

Öğrencilerin bir birinden güzel projeler hazırlayarak onları hayata geçirmesi ve burada sergilemesi, sergiyi gezen misafirlerin beğenisini kazandığını belirten, Polat; “Sergimizi gezen insanlar çok beğendiler. Özellikle öğrencilerimiz velileri çocuklarının neler yapabileceklerini gördüler. Yani çok üst düzeyde olmasa da bir çocuğun düşüncelerinin bizim tarafımızdan önemsendiğini bildiler. Biz çocukların genelde düşüncelerini önemsiyoruz. Yaratıcılıklarını düşünüyoruz. Onların bazı konularda bizden daha iyi düşündüklerini görüyoruz. Ve bunları değerlendiriyoruz. Bunları bir araya getirdiğimizde sergiyi oluşturuyoruz ve insanlarda bu durumdan hoşnut oluyorlar. Çocuklarının becerilerini gördüklerinde en büyük mutluluk onların oluyor” diye konuştu.

 

TOPLUM DESTEKLİ POLİS SERGİDE

 

GAMP Konağı’nda açılan sergiyi gezen Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) polisleri sergiyi gezerek öğrencilerden yaptıkları ürünler hakkında bilgiler aldılar. Öğrenciler TDP polislerine ürünleri göstererek özellikleri ve ne amaçla yaptıkları hakkında bilgiler verdiler. Özellikle 6. sınıf öğrencisinin yaptığı ve özürlü ve talak hastaların yataklarından kalmadan uzaktan kumanda ile getirebilecekleri üzerinde ilaç, su ve yemek servis tabağının bulunduğu tekerlekli masa dikkat çekti. Öğrencinin özürlüleri düşünerek hayata geçirdiği proje TDP polisleri tarafında beğenildi.

 

Sergiyi gezenler arasında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven’de vardı. Güven öğretmenlerden sergi hakkında bilgiler aldı.

 

Toplu Konutlar İlköğretim Okulu öğrencilerinin açtıkları Tekno-Tasarım Sergisinin hafta sonuna kadar açık kalacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.