1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Kars’ta
Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Kars’ta

Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Kars’ta

5. Tarım ve İnsan Resim Sergisi ziyaretçi akınına uğruyor...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 70 eserin bulunduğu resim sergisi uğruyor. Sergi, Cuma günü akşamına kadar açık kalacak.

Yaşamını tarımla geçiren insan unsurunun ön plana çıkarıldığı sergi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü salonunda bugün açıldı. Açılışın ardından vatandaşlar sergiye akın ederek fotoğrafları tek tek incelediler. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; “Bu fotoğraf sergisi ile ülkemiz tarım kültürünün fotoğraflarla yaygınlaşması ve tarım kültürümüzün gelişiminde etkili olmasını beklemekteyiz. 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 70 fotoğrafın ilimizde sergilenmesinden büyük mutluluk duymaktayız. Bu fotoğraf sergisi ülkemiz tarım kültürünün fotoğraflarla yaygınlaşması ve tarım kültürümüzün gelişiminde etkili olmasını beklemekteyiz. Ülkemiz çok farklı özellikleri barındıran bir coğrafyaya sahip olması sebebiyle her bölgemizden fotoğraflar bulunmaktadır. Ülkemiz tarımla iç içe yaşayan ve bireylerin büyük çoğunluğunun az veya çok tarımla haşır neşir olduğu bir ülkedir. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden bir şeyler bulacaklardır. Ben çiftçilerimizin tamamının bu sergiyi gezmelerini ve görmelerini istiyorum. Ayrıca ülkemizin hemen hemen her yöresinden kültürleri görme imkânı bulacaksınız.” dedi.

Düzgün konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakanlığımız tarafından bu yıl 5’incisini uygulamaya koyduğumuz fotoğraflarla Türk tarımını, yetiştiricilerimize, tüketicilerimize nasıl anlatabiliriz? Türk tarımını bir farkındalık oluşturarak nasıl güncel hale getirip, biraz daha kanıksatma ortamı yaratabiliriz diye hazırlanmış bir projedir bu. Bu projede çeşitli kategorilerde yarışmaya giren fotoğraflar seçiliyor ve bu manada bu sene 70 adet fotoğraf kabul görerek 81 vilayetimizde, belli günlerde tüm halkımızın seyrine çıkarılmıştır. Kars ilimizde de 5 gün süreyle Karslı vatandaşlarımızın beğenisine açmış durumdayız. Malumunuz Türkiye’de tarımla haşır neşir olmayan insan yok denecek durumda. Bizzat tarımla iştigal eden belki yüzde 30’larda, bu Kars’ta yüzde 50-60’lara ulaşmakta ama dolaylı olarak tüketimde bulunan insanlarımızın tamamını da tarımın içerisinde olarak görüyoruz. İşte bu tüketime sunulan gıdaların nasıl hazırlandığını, hangi merhalelerden nasıl meşakkatli ellerden geçtiğini ve annelerimizin, kardeşlerimizin, çalışanlarımızın o hünerli ellerinde nasıl işlenip sofralarımıza geldiğini gösterme adına güzel bir seyir olduğu kanaatindeyim. Tüm vatandaşlarımızın, tüketicilerimizin, tarımın içerisinde bulunan tüm paydaşlarımızın bu sergiyi gezmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü ülkemiz farklı kültürleri barındıran ve farklı coğrafi özelliklere sahip bir ülkedir. Bu resimlerle ülkemizin sahip olduğu o farklı coğrafyaların bir şekilde içine giriyor, bizler de yaşıyoruz. Hatta gezen insanlardan aldığım yorumları paylaşacak olursam, herkes fotoğrafların içerisinde kendilerini gördüklerini ifade ediyorlar. Ben de, benim annem de, büyük annem, büyük babam da bunları yapardı yorumlarıyla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu da bizi oldukça memnun ediyor ve bu sayede bakanlığımız tarafından yapılan bu projenin arzu edilen tadı verdiğini gözler önüne çıkarmış oluyor.”

Düzgün daha sonra şunları söyledi:

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 70 eserin ilimizde sergilenmesinden büyük mutluluk duymaktayız. Bu fotoğraf sergisi ülkemiz tarım kültürünün fotoğraflarla yaygınlaşması ve tarım kültürümüzün gelişiminde etkili olmasını beklemekteyiz. Ülkemiz çok farklı özellikleri barındıran bir coğrafyaya sahip olması sebebiyle her bölgemizden fotoğraflar bulunmaktadır. Her yıl geleneksel olarak ülke çapı4nda ve farklı kategorilerde düzenlenen fotoğraf yarışmasına olan ilgi her yıl giderek artıyor. Bakanlık tarafından tarıma olan ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren fotoğraflar, 5 gün süreyle halkımıza sergilenecektir. Ülkemiz tarımla iç içe yaşayan ve bireylerin büyük çoğunluğunun az veya çok tarımla haşır neşir olduğu bir ülkedir. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden bir şeyler bulacaklardır. Ben çiftçilerimizin tamamen bu sergiyi gezmelerini ve görmelerini istiyorum. Ayrıca ülkemizin hemen hemen her yöresinden kültürleri görme imkanı bulacaksınız. Buradan fotoğraf meraklılarına seslenerek, bundan sonraki yarışmalarda ilimizden de fotoğraf karelerinin olduğu sergilerde buluşmayı ümit ediyorum.”

Düzgün ayrıca, “Burada bakanlığımızın amacı tarımın önemini hem hatırlatmak hem de insanlarda bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmaktır. 81 ilimizden fotoğraflar bulunduğu için insanlar kültürlerini, geçmişteki yaşantılarını, tarımın içinden olanda olmayanda bir şekilde kendini buluyor. Hem mutlu ve huzurlu bir görsel şölen içinde bulunmuş oluyor tarımın dışından olanlarda bu tarımın, emeğin, üretmenin önemini ve güzelliğini bu fotoğraflarla anlayabiliyorlar. Bizde ilimizde 5 gün sürecek olan bu sergiyi bu maksatla ilimizde bugün başlatmış bulunuyoruz. Cuma günü sonuna kadar sergimiz açık olacaktır. Tüm vatandaşlarımızın bu manada sergiye katılmalarını bekliyoruz, umut ediyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl da fotoğrafçılarımızın bilhassa Kars  ilimizin tanıtımı açısından şimdiden hazırlık yapmalarını ve önümüzdeki yıl ki yarışmaya katılmalarını istiyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.