1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarım İşçileri Evlerine Kavuştu
Tarım İşçileri Evlerine Kavuştu

Tarım İşçileri Evlerine Kavuştu

Kars Arpaçay Kaymakamlığı tarafından ilçe dışından gelip ilçede geçici olarak çalışan tarım işçilerinin hayatlarının iyileştirilmesine yönelik olarak alınan 10 adet konteyner ev hak sahiplerine dağıtıldı.

A+A-

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi (METİP) Projesi kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan projeyle temin edilen evler, mevsimlik olarak ilçemizde tarım yapan Artvin Yusufelili çiftçilere teslim edildi. İçerisinde banyo, mutfak, tuvalet ve 2 oda bulunan konteyner evlerin teslimatı için yapılan törene Kaymakam Faruk Erdem’in yanı sıra ilçe KHGB Encümen Üyeleri Cengiz Çobanoğlu, Öner Avcı ve Öner Öztürk, KHGB Müdürü Önder Öncül ile hak sahibi çiftçiler katıldı.

Yaz aylarında ilçemizde gelerek, bostancılık yapan misafir tarım işçilerinin daha sağlıklı koşullarda yaşamaları ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi yönünde yapılan çalışmalarda verilen evlerle oldukça zor ve kötü koşullarda yaşayan çiftçiler her türlü ayrıntının düşünüldüğü konteyner evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Tören öncesi protokol ve tarım işçileri konteyner evleri gezerek incelerken, işçiler; “Bugün en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Konteyner evler gerçekten çok kaliteli ve güzel dizayn edilmiş. Çok uzun yıllardır bu ilçede brandalarda kalıyorduk. Devletin bize böyle bir imkan sunması bizi çok sevindirdi. Kaymakamımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Kaymakam Faruk Erdem de yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere mevsimlik tarım işçileri yıllardır ailece ilçemize yaz aylarında gelerek, son baharın sonlarına kadar ikamet ediyor ve bostancılık yapıyorlar. Ancak bu vatandaşlarımızın ikamet etmek amacıyla yapmış oldukları barakalar yetersiz ve sağlıksız şartlar barındırıyor ve görünüm olarak çok kötü bir izlenim veriyordu. Bugün ilçemizde yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin tamamının barınma sorununu çözmemiz çok önemli bir işti doğrusu. Teslim edilen evler de en iyi kalitede malzemeden imal edildi ve kullanım açısından da bir aileye yeterli. Bu projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.