1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarakçı Zurnacının Yeni Besteleri
Tarakçı Zurnacının Yeni Besteleri

Tarakçı Zurnacının Yeni Besteleri

Kars’ta saç tarağını ilginç bir müzik enstrümanı olarak kullanan Coşkun Çelik, güzel sesi ve yorumuyla dinleyenleri adeta mest ediyor.

A+A-

Merkez Hacıhalil köyünde ikamet eden, bir dönem Telekom işçiliği yapmış olan Coşkun Çelik, çocukluğundan bu yana beste yapıyor ve tarakla zurna çalarak sesini duyurmaya çalışıyor.

 

Köyde de ‘Taraklı Zurnacı” olarak bilinen Coşkun Çelik, sanatçı olmak istediğini ve halk konserleri vermek istediğini belirterek kendi çapında kendisinin tanıtımını yapıyor. Bunu da gazete ve ajansların bürolarına giderek ve halkın yoğun olduğu bölgelerde tarakla zurna çalarak hayata geçiriyor.

 

Köyünde hazırladığı bestelerinin tanıtımı için Kars merkeze gelen taraklı zurnacı Coşkun Çelik, Mesut yılmaz Parkı’na giderek becerisini ortaya koydu.

 

Esat Kayalı isimli vatandaş, “Oldukça güzel çalıyor ve söylüyor. Bu tarakla müziğini icra ediyor. Çok ilginç ilk kez karşılaştım ve çok şaşırdım. Fakat geç kalmış. Erken yaşlarda başlasaydı daha güzel olurdu. “Zararın neresinden dönülse kardır” derler. Umarım yolu açık olur.” diye konuştu.

 

Vatandaşların büyük beğenini toplayan Çelik, “İdealim iyi bir sanatçı olmak ve müzik piyasasında ismimi duyurmak. Albümümün müzik marketlerinde yer almasını istiyorum. İki yıldır saç tarağı kullanarak müzik yapmaya çalışıyorum. Kendime ait bestelerim var. Bu konuda sanata sahip çıkan duyarlı insanlardan yardım bekliyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.