1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tank ve Top Saydılar
Tank ve Top Saydılar

Tank ve Top Saydılar

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in yönettiği tatbikat öncesi Kars’taki askeri hareketlilik üzerine Ermenistan’ın AKKA Antlaşması kapsamında Türkiye’de askeri denetimde bulunduğu ortaya çıktı.

A+A-

Ermenistan, 1-5 Mart 2010’da Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde icra edilen Kış Tatbikatı’nın hemen ardından bir heyet göndererek, 8-13 Mart’ta silah ve araç sayımı yaptı.  

 

Ermeni heyetin  Kars, Iğdır ve Ardahan‘da sayım yaptığı öğrenildi.                   Ermenistan teftişinin bölgesel silahlanmayı eşitlemeye yönelik Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması (AKKA) çerçevesinde yapıldığı öğrenildi.                     

 

Askeri kaynaklar, NATO ve eski Varşova Paktı arasında imzalanan AKKA’nın, tank, uçak, uçaksavar ve savaş helikopteri sayılarına eşitlik getirmeyi öngördüğünü, bu durumdan endişe eden ülkelerin birbirlerine denetim yapabilmesine imkan tanıdığına işaret ettiler. Kış Tatbikatı dolayısıyla bölgede bir hareketlenme olduğunu anımsatan yetkililer, bu durumun Erivan’ın dikkatini çektiğini ve bir heyetin silah ve askeri araç sayımı yaptığını anlattı. AKKA kapsamında Ermenistan’ın bugüne kadar 3 kez Türkiye’de denetim yaptığı öğrenildi.

 

TSK’nın ise 2007’den bu yana Ermenistan’ın çeşitli birliklerinde toplam 19 teftiş gerçekleştirdiği bildirildi.       

Önceki ve Sonraki Haberler