1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TANAP en önemli halka
TANAP en önemli halka

TANAP en önemli halka

Arslan: TANAP, Türkiye-Azerbaycan ekonomik işbirliğinin en önemli halkasıdır...

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan; , Türkiye ile Azerbaycan’ın coğrafyasındaki ekonomik işbirliğinin en önemli halkalarından birisinin TANAP olduğunu söyledi.

Arslan, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Projesinin Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan dev proje olduğunu, Avrupa ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının TANAP projesiyle karşılanacağının altını çizdi.

Bakan Arslan, Türkiye ile Azerbaycan’ın coğrafyasındaki ekonomik işbirliğinin en önemli halkalarından birisinin TANAP olduğunu anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘TANAP’ın da böylece önemi tekrar ortaya çıkıyor. İnşallah biran önce TANAP’ın da bitirilmesi, bizim için çok çok önemlidir. Ben daha önce bir-iki ortamda söylemiştim. Siz ekonomik ve ticaret olarak ne kadar güçlüyseniz, sair ülkelere bu anlamda ne kadar çok hizmet ediyorsanız, o ülkeleri kendinize bağımlı hale getirirsiniz. Sebebi şu; O ülkenin ticaret erbabı sizin üzerinizden ticaretini gerçekleştiriyorsa sizi savunur hale geliyor. O yüzden Türkiye TANAP’ı da, Bakü-Tiflis-Kars’ı da bunun gibi büyük projeleri bitirdikçe Avrupa’nın ticaret erbabı içinde çok önemli bir partner olacak. Orta Asya’nın, Çin’in ticaret erbabı için de çok önemli bir partner olacak. Sadece ülkelerin partneri değil. Sadece ülkelerin kardeşliği değil, o ayrı bir şey, o zaten olmak durumunda, ama ticarete ne kadar güçlenirseniz, oranın ticaret erbabı sizden önce sizi savunuyor. O yüzden bu projeler Türkiye’yi güçlendiriyor. Dünyanın bu kadar gözünün Türkiye üzerinde olmasının sebebi de zaten bu büyük koridorların, ister ulaşım, ister petrol, ister enerji nakli anlamında büyük ulaşım koridorlarının Türkiye üzerinde geçmesi, Türkiye’yi Dünyada güçlü hale getiriyor. Bu görünümden rahatsız olanlarda bunlar olmasın diye olağanüstü bir gayret sarf ediyor. O yüzden çok doğru bir yoldayız. Bakü-Tiflis-Kars Projesi başta olmak üzere uluslararası enerji ve ulaşım koridorlarını Türkiye üzerinden yapmamızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu anlamda çok doğru bir yoldayız. İnsanımız doğru yolda olduğumuzu gördüğü için istikrar ve tek başına iktidardan yana gücünü, hepimizin beklediğinin üzerinde destekle verdi. İnşallah bizde onun gereğini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.