1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TADDEF’ten Ermeni Turistlere Tepki
TADDEF’ten Ermeni Turistlere Tepki

TADDEF’ten Ermeni Turistlere Tepki

Bir Gurup Ermeni turistin Kars kalesini gezerken Ermeni bayrağını çıkarıp fotoğraf çektirmesi ve marş söylemesi haberine Türkiye Azerbaycan Dostluk Derneklerinden (TADDEF ) tepkiler geldi.

A+A-

Türkiye Azerbaycan Dostluk Derneklerinden (TADDEF )  Genel Sekreteri Mehmet  Azeritürk Azerbaycan Kültür Ve Dayanışma Derneği   yönetim kurulu Başkanı Göksel Kaygısız , Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal   ortak bir basın açıklaması yaparak “yapılan bir tahriktir bir oyundur.Yetkiller kalede görevli kişiler hakkında bu terbiyesizliğe göz yumdukları için soruşturma açmalıdır. ”dediler.

Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:”  Bizler üyelerinin çoğunluğu , bugün ki  Ermenistan Cumhuriyeti (İREVAN HANLIĞI)topraklarından gelmiş ailelerin çocukları tarafından oluşturulan; KARS AZERBAYCAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ve üst  kuruluş olan TÜRKİYE AZERBAYCAN DOSTLUK DERNEKLERİ FEDERASYONU olarak aşağıdaki görüşlerimizi başta Türkiye Kamuoyu olmak  üzere, Ermenistan ve uluslararası kamuoyu ile  paylaşmayı gerekli görmekteyiz.Öncelikle belirtmeliyiz ki Bizlerin; Yüzyıllarca komşuluk yaptığımız , idarecileri ve  elitleri tarafından sömürülmüş , FAŞİT IRKÇI TAŞNAKLAR tarafından maceraya  sürüklenmiş ,diaspora tarafından yönlendirilmiş yoksullaştırtılmış ERMENİ HALKI ile bir   Problemimiz; ATALARIMIZI SOYKIRIM ile suçlayan, Ülkemizi özellikle bahse konu KARS KALESİNİ her gün tv yayınların da “Batı Ermenistan” diye sınırlarında gösteren , bu IRKÇI TEKÇİ ve TETİKÇİ TAŞNAK zihniyetiyledir.Son olarak Bu zihniyetin Kars kalesinde Turist ve Turizm adına ERMENİ BAYRAĞI açarak yaptıkları Provokatif eylemi şiddetle KINIYORUZ. Bu tür eylemlerin başta komşuluk İlkelerine yakışmayacağı gibi hiçbir Diplomatik münasebeti olmayan, aksine İlişiklileri gergin olan Devletleri ve Halkları arasında ciddi sorunları bulunan  bir ülkenin vatandaşı olarak içimize sindiremeyeceğimiz kadar da ağır olduğunu belirtmek  Bizler Türkiye Cumhuriyetinin Vatandaşları olarak benzer bir eylemi Ermenistan’ın herhangi  bir şehrinde yapma cüretini göstersek akıbetimiz nasıl olur tasavvuru dahi mümkün değildir. Bayrak Temsil ettikleri halkların onurudur. Yüce Atatürk İzmir’e girişinde ayağının altına  serilen Yunan bayrağı için aynı cümleleri kullanmıştır. Kars Kalesi’de tüm Karslıların Onurudur. Orda bir tek bayrak var o da AYYILDIZLI AL  Eğer Dostluk gösterisinde bulunmak istiyorlarsa her iki ülkenin Bayrağının önünde  birlikte Poz verebilme nezaketini ve cesaretini başta Ermeni halkı olmak üzere herkese Bu düşüncelerle Halkımızı tahrik etmek amaçlı yapılan bu tür eylemlere zemin hazırlayanlar ve ihmali bulunanlar hakkında Kamu adına Devlet Yetkililerimizi Göreve Kars Kalesin de ; 7 Temmuzda yapılan 23 Temmuz da Medya aracılı ile Gündeme gelen bu olay dolayısıyla yapanları kınıyoruz.`

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.