1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SYDV Desteği ile Başardılar
SYDV Desteği ile Başardılar

SYDV Desteği ile Başardılar

SYDV desteğiyle okuyan öğrenciler YGS'de yüzde 100 başarılı oldu.

A+A-

Kars Kağızman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı'nca maddi durumu iyi olmayan 150 öğrenciye dershane ücreti desteği verildi. Bu öğrencilerden YGS'ye girenlerin tamamı başarılı oldu.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, eğitim destekleri kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla maddi imkânı yetersiz 150 öğrenciyi dershaneye gönderdi. Bu öğrencilerden YGS'ye girenler yüzde 100'ü başarılı oldu. Kars bölgesinde üniversite kazanma oranının düşük olduğunu ifade eden Kaymakam Gürsoy, bunun uzun vadede rahatlıkla aşılabileceğini belirtti.

 

Eğitim konusunda harcanan paranın hiçbir zaman heba olmayacağının altını çizen Kaymakam Şuayip Gürsoy, "Yardım çerçevesinde derslerinde başarı gösteren, yeşil kartlı, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının dershane masraflarını karşılayarak eğitimlerine devam edebilmeleri sağladık. Öğrencilerimizin ilçemizi güzelce temsil edecek yerleri kazanmaları bizi memnun edecek. Yaptığımız bu çalışmalar inanıyorum ki topluma birçok artılarla geri dönecek. Öğrencilerimiz ümit ediyoruz ki LYS'de de iyi sonuçlar elde ederek güzel yerler kazanırlar. Bu başarıyı önümüzdeki yıllara yaydığımızda proje için bize biraz daha güç vermektedir. Önümüzdeki yıllarda da eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.