1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Süt işletmelerine yatırım desteği
Süt işletmelerine yatırım desteği

Süt işletmelerine yatırım desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kars ve Erzurum’un yanı sıra Türkiye genelinde 15 ilde süt üreten tarımsal işletmelere yatırım desteği sağlanacağını söyledi.

A+A-

Mustafa Bozkurt, yaptığı açıklamada, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve Avrupa Birliği (AB) standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımların destekleneceğini, bunun da bölgeleri için kırsal kalkınmada önemli olduğuna dikkat çekti.

Bozkurt, destek kapsamında hali hazırda süt üretimi, inek sütü veya koyun ile keçi sütü konusunda faaliyetler gösteren, üretim ve faaliyeti ile ilgili kayıt ve sertifikaları tam olan ve bu işletmelerini modernize etmek, genişletmek veya faaliyetlerini devam ettirecek yatırımlar yapmak isteyen işletmelere yatırım desteği sağlanacağını ifade etti.

Bu destekler ile bölgede kaliteli hayvancılığın yanı sıra süt ve süt ürünlerinin işlendiği işletmelerin sayısını artacağını savunan Bozkurt, "Bu işletmelerle bölgede kırsal kalkınmanın daha hızlı bir şekilde oluşacağını ve istihdamın artacağını birlikte göreceğiz.” dedi.

Öte yandan, yatırım desteğinin en az 15 bin euro, en fazla ise 1 milyon euro olacak, yapılan yatırımın ise 5 yıl devam etmesi şartı aranıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.