1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Süt İkramı...
Süt İkramı...

Süt İkramı...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatıyla, Miraç Kandili dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da süt dağıtımı yapıldı.

A+A-

 

Ebu’l-Hasan El-Harakânî Türbesi Evliya Camii girişinde Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce kurulan süt dağıtım standında Miraç Kandili çıkışı cemaate süt ikramında bulunuldu. Stant önünde açıklamada bulunan Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Miraç; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır. Öncelikle hepinizin Miraç Kandilini kutluyorum. İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

‘Miraç Kandili münasebetiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, bugün 81 ilde hem kandili kutlamak hem de sağlık için önemli bir besin kaynağı olan sütün kullanımını teşvik amacıyla süt dağıtımı yapıyor.’ diyen Düzgün, “Efendimizin Miraca yükseldiği bugünde Tarım çalışanları olarak bu sektörün sıkıntısını çeken tarım ve hayvancılıkla uğraşan vefalı çiftçilerimizi hatırlıyoruz. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla çalışmaların sonrası ortaya çıkan bu nimeti bu günde hatırlamak anlamında etkinlik düzenledik. Biz de Evliya Cami'mizde, yatsı namazı sonrası stant kurarak böyle bir dağıtım gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.

Düzgün Evliya Camii’nde Miraç Kandili dolayısı ile bin adet sütün ve Peygamberimizi temsilen gülün dağıtımının yapıldığını belirterek, Miraç Kandil’inin tüm İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olması temennisinde bulundu. Vatandaşlar ise ikramdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.