1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susuzluğa bornozlu eylem
Susuzluğa bornozlu eylem

Susuzluğa bornozlu eylem

Kars merkeze bağlı Subatan köyü ilginç bir eyleme tanıklık etti.

A+A-

Uzun süredir sularının akmamasını gerekçe göstererek bornozlu eylem yapan köylülerden Şefik Kaya, Başbakan’a seslenerek, “Başbakan bizden 3 çocuk istiyor. Biz böyle nasıl çocuk yapacağız. Banyo yapmaya bile su bulamıyoruz. Onun için bornoz giyiyorum.” dedi.

130 haneli, Kars’a 35, Ermenistan sınırına 10 kilometre mesafedeki Subatan Köyü’nde uzun süredir içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Derelerin de kurumasıyla hayvanlarını otlatmakta zorluk çeken köylülerden bazıları üzerlerine bornoz giyerek susuzluğu protesto ettiler.

Bir süre hayvanlarıyla kısa süreliğine yolu trafiğe kapatan köylüler susuzluklarına çare aramak ve seslerini duyurmak için bu yola başvurduklarını ifade ettiler. Köylülerden Şefik Kaya, yetkililerden susuzluk sorunlarına çare bulunmasını isteyerek köyün su kaynaklarının kuruduğunu söyledi. Kaya, hayvanların su içtiği göletin bile kuruduğunu ve susuz kalındığını belirtti. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm ilgililerden konuya çözüm beklediklerini kaydeden Kaya, 1918 Ermeni katliamını yaşamış bir köy olarak bu durumu hak etmediklerini, bugün ise halkın sudan dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kars valimizden destek istediklerini de vurgulayan Kaya, Kars Belediye Başkan’ından da itfaiye aracıyla su göndermesini çünkü traktörü ve tankeri olmayanların su bulamadıklarını söyledi. Kaya, “Bugün bornoz giyiyorum. Bir aydır banyo yapamıyorum. Evimizde hanımlarımız kokudan rahatsız olmaya başladılar. Bizleri yataklarına almıyorlar. Başbakan’ıma sesleniyorum, bizden 3 çocuk istiyor ama biz bu şekilde nasıl 3 çocuk yapacağız. Kendisinden ricada bulunuyorum. Bize su göndersin biz ona 10 çocuk yapacağız.” dedi.

Hakkı Öztürk ise susuzluk nedeniyle 2 aydır sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.