1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susuz’dan haberler
Susuz’dan haberler

Susuz’dan haberler

TARİHİ KIŞLA BİNASINDA RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

A+A-

Kars’ın Susuz ilçesindeki tescilli yapılardan birisi olan Tarihi Kışla Binasının restore edilerek Hükümet Konağı olarak kullanılmasına yönelik olarak restorasyon çalışmalarına başlandı. Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından ödeneği gönderilen binanın mevcut statik durumu ve güçlendirme çalışmalarını yapmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Haluk Sesigür tarafından tarihi binada inceleme yapıldı. Tarihi Kışla Binasına ait statik rapor sonucunun alınmasının ardından binanın restorasyon ihalesine çıkılacak.

GÜLİZAROĞLU ABDULLAH İSMİ İMAM HATİP LİSESİ’NDE YAŞATILACAK

Kurtuluş Savaşı döneminde kendisine bağlı olarak kurduğu milis kuvvetler ile Kars’ın Susuz ilçesi ve yakın çevresinin Ermeni işgalinden kurtulmasında büyük rol oynayan ve Ermeniler tarafından Su Uçan bölgesinde şehit edilen Gülizaroğlu Abdullah ismi İmam Hatip Lisesine verildi. İlçede eğitim veren İmam Hatip Lisesi’nin ismi Kars Valiliği tarafından yapılan bu isim değişikliği sonrası “Susuz Gülizaroğlu Abdullah Anadolu İmam Hatip Lisesi” olarak değiştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Yusuf İzci, “İlçemiz ve bölgemizin düşman işgalinden kurtulmasında büyük emeği olan yerel kahramanlardan Porsuklulu Gülizaroğlu Abdullah ismini yaşatmak amacıyla İmam Hatip Lisemizin isminin Susuz Gülizaroğlu Abdullah Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildiğini” belirtti. Yerel kahramanlardan Gülizaroğlu Abdullah isminin gelecek nesillerde yer edinmesi ve kahramanlığının örnek olması amacıyla isminin İmam Hatip Lisesi’ne verildiğini de ifade eden Kaymakam Yusuf İzci, bu değişikliğin hayırlı olmasını diledi.

HARMANLI KÖYÜ’NÜN İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Harmanlı Köyünün uzun süreden beri var olan içme suyu problemi çözüme kavuşuyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan ve AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in katkıları ile Kars İl Özel İdaresi ve İller Bankasından sağlanan ödenekler ile Harmanlı Köyünün içme suyu Arpaçay ilçesi Carcı Köyünden getirilecek. Yakın zamanda yapılacak ihale ile uzun yıllar su problemi olan köyün bu problemi çözüme kavuşmuş olacak.

4 KÖYÜMÜZÜN KÖY KONAĞI-TAZİYE EVİ İNŞAATI BİTTİ

Kars İl Özel İdaresinin katkıları ile Susuz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Aksu, Erdağı, Kiziroğlu ve Aynalı köylerimizde yaptırılan köy konağı-taziye evlerinin inşaatı bitti ve köylere teslim edildi.

SUSUZ İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME, HALK EĞİTİMİ PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Susuz ilçe kaymakamı Yusuf İzci başkanlığında daire amirleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ergül Okulmuş, 2015 -2016 Eğitim Öğretim Yılı çalışmalarını hakkında bilgi verdi.

Katılımcılar, Kalorifer Ateşçilik kursu ve Fotoğrafçılık kursu, Milli Eğitim Müdürü Özellikle Yatılı okullarda çalışanlar için Hijyen Eğitimi Kursu ve Göreve yeni başlayan Müdür Yetkili Öğretmenler için Yazışma Kuralları kursu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı İlk Yardım Kursu açılmasının faydalı olacağını ifade ettiler.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılında; Öğrenciler için destekleme ve yetiştirme kursları, Süt sığırcılığı, Sığır besiciliği, Arı Yetiştiriciliği gibi bölgenin ihtiyacı olan kursları açmaya özen gösterileceğini belirtti.

2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılının hayırlı ve başarılı olması dilekleriyle toplantı bitirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.