1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susuz MYO'ya Taze Kan
Susuz MYOya Taze Kan

Susuz MYO'ya Taze Kan

Susuz Meslek Yüksek Okulu’na Taze Kan...

A+A-

Kars’ın Susuz İlçesinde 1937 yılında açılan Eğitim Kursu, 1940’da Cilavuz köy Enstitüsü, 1954’de Cilavuz İlköğretmen Okulu, 1962’de Kazım Karabekir İlk öğretmen Okulu, 1974’ten itibaren Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi ve 1989-1990 öğretim döneminden itibaren Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi ve 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Kazım Karabekir Lisesi olarak 78 yıldır bölgesinde eğitim hizmeti sunuyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının genel kurul toplantısında almış olduğu 2547 sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca 12/07/2012 tarihinde Kafkas Üniversitesi bünyesinde Meslek Yüksekokulu kurulmuş ve aynı yıl Maliye, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Adalet, Harita ve kadastro ve Raylı Sistemler İşletmeciliği programları ile açılmıştı ve Susuz Meslek Yüksekokulu Akademik Eğitim ve Öğretimini Kafkas Üniversitesi Merkez Kampüsünde Bulunan Eğitim Fakültesi Ek Binasında Vermesi planlanmıştı.

Maliye bölümü 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında gündüz öğrenimine 47, İkinci öğrenime 13 öğrenci olarak toplam 61 öğrenci ile Kars Merkezde eğitime başladı ve Susuz Meslek Yüksekokulu’nda nöbet değişimi olmuş, Susuz Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne Yar. Doç. Kadir Önk getirildi.

Susuz Meslek Yüksekokulu’na Taze Kan!

“Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar” diyen Susuzlunun Yüksekokuldan beklentisini, hayalini Susuzludan daha iyi ancak başka bir Susuz sevdalısı anlar diyen bölge için beklentilere göre yavaş ilerleyen Yüksekokul’a Kadir Önk taze kan olarak görülürken, göreve 18/09/2015 Tarihinde başlayan Yar. Doç. Kadir Önk, kısa sürede bu söylemle birlikte beraberindeki görevliler ile Susuz Belediye Başkanı Murat Uray’ı ve İlçe Kaymakamı Yusuf İzci’yi ziyaret ederek Susuz Meslek Yüksekokulu’nun Susuz’da eğitim öğretimine devam etmesi için değerlendirmelerde bulundu.

Kars Merkezde Kafkas Üniversitesi tepe kampüsündeki makam odasında tüm bu sorulara, sorunlara yanıt veren Susuz Meslek Yüksekokulu müdürü Yar. Doç. Kadir Önk, “Susuz Meslek Yüksekokulu Maliye bölümü 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Maliye bölümü toplam 61 öğrenci ile eğitime başladı. 2015- 2016 Eğitim Öğretim yılında ise Maliye programına 45 yeni öğrencinin kaydı yapılarak toplam öğrenci sayısı 106 olmuştur. Susuz ilçemizde bina – tesis yetersizliği nedeniyle Eğitim Öğretime Kars Merkezde Kafkas Üniversitesi tepe kampüsünde, 2 derslik ve 7 Akademik ve idari büro olarak faaliyetini sürdürmektedir. Amacımız Susuz Meslek Yüksekokulu’nun Susuz’da Hizmet vermesidir. Bu doğrultuda görüşmelerimiz, değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Hedefimiz, 2016 – 2017 Eğitim öğretim döneminde Susuz’da olmaktır.” dedi.

Susuz Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunda çok sayıda insanın katkısı bulunmaktadır, isimleri tek tek yazmak mümkün değildir. Bu yolda birlikte yürüyenlerin nasıl bir güç oluşturduğunu anımsamak adına, hafızalarını tazelemek isteyenler için bazı haberleri derledik.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.