1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suruç Katliamı Kars’ta da lanetlendi
Suruç Katliamı Kars’ta da lanetlendi

Suruç Katliamı Kars’ta da lanetlendi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen bombalı saldırı, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Kars’ta da protesto edildi.

A+A-

HDP ve DBP Kars il örgütleri tarafından kanlı saldırıyı protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına, bazı CHP’liler ve İnsan Hakları Derneği üyeleri de destek verdi. Saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protestolu basın açıklamasına, HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli’nin de katıldı. Basın açıklamasında sık sık “Katil İŞİD” sloganlarının atıldı.

Gurup adında hazırlanan ortak basın metnini okuyan İsmail Kaya, bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AK Parti Hükümeti’nin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Kobani’ye yardım götürmek için Suruç’ta bir araya gelen gençlere yönelik düzenlenen saldırının katilinin doğrudan AK Parti Hükümeti olduğunu da iddia eden Kaya, okuduğu basın metninde: “AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. AKP’nin mutlaka bu katliamın hesabını verecektir. Suruç’ta Amara Kültür Merkezine yapılan bombalı saldırı sonucu onlarca devrimci sosyalist genç ve sivil halk katledilmiştir. Bu katliamda şehit düşenleri saygıyla anıyor, mücadelelerini yükselteceğimizin sözünü yineliyoruz.

Suriye’de de Türkiye’de de IŞİD'i AKP Hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye'de kim IŞİD’li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD’i Türkiye'ye taşımış ve IŞİD’le iç içe geçmiştir.

AKP Hükümeti destekleyip besleyerek IŞİD’i hem Ortadoğu politikasında bir siyasi enstrüman olarak kullanmak istemiş, hem de bu faşist çete eliyle Rojava Devriminin tasfiyesini hedeflemiştir. Bunun sonucu Türkiye-Suriye sınırı IŞİD için cennet haline getirilmiştir. Dünyanın her tarafından gelen çeteleri bu sınırdan Suriye’ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD’in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır.

Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir. Bunu tüm dünya da bilmektedir. Bu açıdan bu bombalı saldırı doğrudan AKP Hükümeti saldırısıdır. Bu saldırı MİT’in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır.

Bu saldırı ortaya koymuştur ki, AKP sadece Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi'ni değil, Rojava Devrimine destek veren tüm sosyalist güçleri de, Rojava Devrimi dostlarını da hedeflemiş bulunmaktadır.

AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobanê’nin inşasına destek vermesini de hedef almıştır. Kobanê düştü düşecek diyen, Kobanê özgürleştiğinde ise niye seviniyorsunuz, Kobanê yerle bir olmuş diyecek kadar pervasızlaşan insanlık dışı bir zihniyetin bu saldırının gerçekleştiricisi olan zihniyetle aynıdır. Buradan Rojava devriminin 3.üncü yıldönümünde gençlerimize  dönük  bu katliamı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz...” ifadelerini kullandı.

 

HDP MİLLETVEKİLİ ÖZANLİ: “SALDIRININ SORUMLUSU DAİŞ ZİHNİYETLİ AK PARTİ HÜKÜMETİDİR”

Basın açıklamasının ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Şafak Özanli, bugün Rojava dayanışması ve Kobani’nin yeniden inşası için Suruç’ta bir araya gelen üniversite gençlerine DAİŞ çetesinin katilleri tarafından yapılan saldırıyı ve bu saldırıya neden olan AK Parti zihniyetini lanetle kınadıklarını söyledi.

Bilindiği gibi Rojava’da büyük bir mücadele verdiliğini ve mücadelenin ardından elde edilen zaferin DAİŞ çeteleri ve AK Parti zihniyetinin kabullenilemediğini de idida eden  Özanli, “Rojava’da halklar kendi özgürlüklerini büyük mücadeleler ve büyük bedeller verdi. DAİŞ Çetesi ve bu zihniyette olanlar, buna tahammül edemediler. Bir ay önce yine AKP zihniyetinden çıkık biz Suriye’nin Kuzeyinde, Türkiye’nin Güneyinde her hangi bir yapılanmaya bedeli ne olursa olsun izin vermeyeceğiz.” Diyenlere soruyoruz. Bedeli bumudur. Rojava’da İŞİD terör örgütüne destek veren AKP zihniyeti MİT aracılığıyla İŞİD’e yapılan yardımların hiçbirini göz ardı etmemeceyiz. Bizler bu katliamı ve katliama sebep olanları ve onların ortaklarını çok iyi biliyoruz. Onları nefretle kınıyoruz. Bunların sorumlularının hemen ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Katliamda yaşamını yitirerek şehit düşen gençlerimize Allah’ta rahmet, yaralılara acil şifalar ve barışı ve kardeşliği savunan haklara sabırlar diliyoruz.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.