1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suriye Koordinatörlerinden Kars’a ziyaret
Suriye Koordinatörlerinden Kars’a ziyaret

Suriye Koordinatörlerinden Kars’a ziyaret

Hayrat İnsani Yardım Derneği Ortadoğu ve Suriye Koordinatörlerinden Kars’a ziyaret

A+A-

2013 Yılında kurulan ve kısa sürede bütün dünyada muhtaç olan insanlara yardım ve şefkat elini uzatan hayrat insanı yardım derneği Ortadoğu ve Suriye koordinatörleri Kars’taki Hayrat İnsani Yardım Derneği yönetimini, Hayrat Kars İl Koordinatörlüğünü, Rehber Kalemler Derneğini ve Kafkas Haber Ajansı’nı da kapsayan bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Ortadoğu temsilcisi ve Kahramanmaraş Hayrat Vakfı İl Koordinatörü Feridun Işıklı, yaptığı açıklamada: “Suriye de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Milyonlarca insan mülteci durumunda. Milyonlarca insan, evsiz, barksız ve yurtsuz kaldı. Milyonlarca insan başka ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Yüz binlerce masum halk öldürüldü. Çocuklar aç, susuz, sahipsiz yetim durumda. Kadınlar çocukları ile dul kalmış. Öyle korkunç bir manzara var ki bu insanların dramlarına hayrat insani yardım olarak asla duyarsız kalamazdık. Hayrat insani yardım derneği olarak Suriye, Irak, Kobani ve Iraklı Türkmen kardeşlerimize yardım elini uzattık. Bu süreç içerisinde bütün Türkiye den 24 tır giyecek, ilaç, yiyecek ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdik. Onlarca su kuyuları açtık. Tıbbi ve ilaç malzemeleri yardımlarını sürekli yapıyoruz. Bir milyon altı yüz bin kardeşimize sürekli yardım yapıyoruz. Suriyeli çocuklar için Gaziantep’te Maraş’ta devlet desteği ile okullar açıp kendi müfredatlarına göre eğitimler verdiriyoruz. Suriye de yirmiden fazla yerde Hayrat İnsani Yardım Derneğine ait temsilcilikler açarak devamlı olarak yardımlarımızı gönderiyoruz. Evsiz ve yurtsuz kalan kardeşlerimize köyler kurduk. Birçok bölgede ekmek fırınları açarak halka bedava ekmek dağıtımı yaptırıyoruz.” dedi.

Hayrat İnsani yardım Derneği Suriye Koordinatörü de Suriye de yaptıkları çalışmalardan bahsederek “Yardımlarımızın kardeşlerimizin sıkıntıları bitinceye kadar devam edeceğini, kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya devam edeceklerini bu acıları dinene kadar yanlarında olmanın bir kardeşlik vazifesi” olduğunu sözlerine ekledi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Ortadoğu temsilcisi Feridun Işıklı, Suriye Koordinatörü ve inceleme ve ziyaret ekibi Kafkas Haber Ajansını (KHA) ziyaret sonrası, Hayrat Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Kars Temsilciliğini ziyaret ederek gönüllü çalışanlarına Ortadoğu ve Suriye de yapılan çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı. Kars’tan gönderilen Suriye TIR’ı için çalışanlara teşekkürlerini iletti.

Hayrat İnsani Yardım Ekibi gezi ve inceleme ekibi daha sonra Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Hüsnü Çelik’i ve Rehber Kalemler Derneği Yöneticilerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ederek yaptıkları desteklerin devamını beklediklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.