1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sular 24 Saat Akıyor
Sular 24 Saat Akıyor

Sular 24 Saat Akıyor

Kars’a günlük 24 bin metreküp su sağlayan Bayburt Barajı’nda kuraklık ve kaçak nedeniyle meydana gelen susuzluğa, günlük 10 bin metreküp Çerme suyu derman olacak...

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı, Bayburt Barajı’nda kuraklık ve kaçak nedeniyle su debisinde meydana gelen azalma nedeniyle alternatif su kaynakları arama çalışmaları başlattı.

Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından 2002 yılında temeli atıldıktan bir yıl sonra Çerme’den Kars’a getirilen su isale hattında, toprak kayması ve yer altı suları nedeniyle meydana gelen boru kırıkları, Kars Belediyesi tarafından onarılıyor.

Bu nedenle Su İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız ile birlikte ekip kurarak şehre aralıksız su sağlayabilmek için alternatif su kaynakları sağlama çalışmalarına başladı.

Başkan yardımcıları Yenice ve Yıldız, Kaçak Su Kontrol Şefi Niyazi Koçak ve ekibi, Su Arıtma Tesis Sorumluları Simay Erdağ, Metin Karadağ, Özel Kalem Müdürü Güven Aydeğer, Özel Kalem Müdürü Muhammet Koç ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya ile birlikte, Çerme Suyu isale hattında meydana gelen boru kırklarını tamir etmeye başladı.

Su İşlerinden de Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, yaptığı açıklamada hali hazırda Bayburt Barajından Kars’a getirilen günlük 24 bin metreküp suya ilave olarak, Çerme suyu isale hattında yapılacak tamiratların ardından günlük 10 bin metreküp daha şehre ilave su verileceğini söyledi.

Yenice, Çerme hattında yıllardan beridir toprak kayması ve yer altı suları nedeniyle meydan gelen tahribatlar nedeniyle özellikle son birkaç yıldır Çerme’den şehre su gelmediğini belirtti.

Çerme isale hattında yapılacak çalışmaların ardından şehre Bayburt Barajına ilave olarak 10 bin metreküp daha su verileceğini açıklayan Yenice: “30 Mart seçimleriyle birlikte göreve gelmemizin ardından Kars’ın suyunun yeterli olmadığını gördük ve alternatif su kaynakları arayışına girdik. Su işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak yaptığımız geniş çaplı incelemeler neticesinde, Çerme suyunun şehre tam olarak taşınmadığını gördük. Önce Borluk, daha sonra da Çerme’de yaptığımız incelemelerde borularda tıkanıklık olduğunu tespit ettik ve bu günde çalışmalar yapıp kırık olan boruları değiştireceğiz. Burada ki tamirat işlemlerini tamamladıktan sonra da şehrimize 10 bin metreküp ilave su verilecek. Bu durumda şehre günlük olarak iki saat daha fazla su vermiş olacağız. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız açıklamada: “Bayburt Barajında kuraklık ve kaçak nedeniyle azalma olması hasebiyle alternatif su arayışları başlattık” şeklinde açıklama da bulunmuştuk. Daha sonrada barajda ve isale hattından bakım ve onarım çalışmaları başlatmıştık. Bu yönde çalışmalarımız geniş çaplı olarak devam ediyor.  Bu arada Borluk suyunun da sağlıklı bir şekilde şehre taşımasına önem veriyoruz.  Hali hazırda Bayburt Barajından gelerek arıtma tesisine gelen sudan günlük olarak 24 bin metreküp suyu şehre veriyoruz.  Fakat gerek Bayburt Barajında, gerekse isale hattında büyük miktarda su kaçağı var. Bu nedenle bahse konu 24 bin metreküp suyun tamamı şehre verilemiyor. Çerme isale hattında yaptığımız çalışmaların ardından şehre verilecek ilave su ile vatandaşlarımız günlük olarak iki saat daha fazla su alabilecekler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.